Show/hide navigation (0)
Android

De Android stick

Advies? help@tvexpert.nl of de keuzehulp!

Android stick

Je vindt hier een overzicht van alle Android TV stick's op voorraad. Ga je een Android tv stick kopen? Dan kun jij jouw TV veranderen in een smart TV.

Over de Android stick

Je kent het vast nog wel van vroeger, een home entertainment systeem. Een groot systeem dat je woonkamer meteen opvulde. Erg veel nieuws was het alleen niet. Betere speakers en een DVD afspeelmogelijkheid. Met de komst van de Android tv stick, is er veel veranderd op de markt. De Android stick verandert jou TV in een ware Smart TV.

De Android stick, maakt het mogelijk om het Android besturingssysteem op je TV te gebruiken. Dankzij het compacte formaat van de Android tv stick, kan je deze eenvoudig meenemen of binnenhuis op meerdere apparaten gebruiken. Toch is deze kleine Android tv stick in staat om je TV te veranderen in een heus home entertainment systeem.

Aansluiten van de Android stick is eenvoudig om te doen. Beschik je over een nieuwe TV, dan zal deze vaak ook een HDMI poort hebben. Hier kun je de Android tv stick op aansluiten. Heb je nog een oudere TV, dan is het mogelijk om een converter te halen. Je zet hiermee het HDMI signaal om naar RCA. Uiteraard kun je de Android stick ook aansluiten op een ander apparaat met HDMI aansluiting.

Je kunt de Android tv stick het beste vergelijken met een mini pc die je aansluit op de TV. De Android stick is voorzien van het Android besturingssysteem. Zo kun je via dit besturingssysteem ook gebruik maken van Google Play. Dit is de eenvoudigste manier om apps en games te installeren op de Android tv stick.

Er zijn verschillende soorten apps op de markt die allemaal weer unieke features mogelijk maken voor de Android stick. De meest bekende is natuurlijk KODI. Met deze app, kun jij eenvoudig films en series bekijken. Maar ook de apps van YouTube, Netflix, RTL XL, Horizon Go of Uitzending gemist zijn beschikbaar op de Android tv stick. Ideaal natuurlijk, want nu hoef je alleen een Android stick te kopen, in plaats van een hoop losse apparaten.

De Android stick gebruiken

Voor de meeste Android tv stick's geld, dat deze al geïnstalleerd en klaar voor gebruik zijn. Je hoeft de Android stick niet op te laden en er hoeven ook geen batterijen in: de Android tv stick kan je dan ook direct uit de doos gebruiken.

Qua bediening is het raadzaam om bij het kopen van de Android tv stick te kijken, of er een draadloos toetsenbord bij zit. Je kunt je voorstellen dat het navigeren door het Android menu met alleen een afstandsbediening best een hoop werk is. Het draadloze toetsenbord zorgt er in dit geval voor, dat er geen kabels door de (woon)kamer hoeven te lopen. Ook is het toetsenbord lekker compact. Je kan deze dan ook eenvoudig samen met de Android tv stick vervoeren.

De Android tv stick beschikt vaak al over eigen opslagruimte, al is deze niet zo heel groot. Ben je van plan om veel films of foto's op je Android stick te bewaren, dan is het raadzaam een model uit te zoeken dat beschikt over een Micro SD kaart of een USB poort. Je kan dan namelijk op een externe schijf deze foto's of films bewaren.

Wat heb je naast de Android tv stick nodig?

Het is belangrijk om vooraf te checken of het apparaat waarop je de Android tv stick wil aansluiten beschikt over een HDMI ingang. Hier dien je namelijk de Android tv stick via aan te sluiten. Het aansluiten hoeft niet perse op een TV, zo kan je de Android stick ook aansluiten op bijvoorbeeld een beamer voor nog meer kijkplezier.

Zodra je een Android stick kopen gaat, kun je afwegen of het nodig is om extra schijfruimte te kopen. Zoals eerder aangegeven heeft de Android tv stick over het algemeen relatief weinig schijfruimte.

Google Chromecast vs Android tv stick

Het grote verschil tussen een Android stick en Google's Chromecast, is het feit dat de Android tv stick zelf over het besturingssysteem Android beschikt. De Google Chromecast is louter geschikt als een streaming apparaat. Je kan via dit apparaat films, foto's of muziek vanaf bijvoorbeeld je telefoon afspelen op de televisie. De Android tv stick, is een vervanger van de mini pc in de huiskamer.

Je kunt je dan ook voorstellen, dat een telefoon over een minder krachtige processor, video kaart en werkgeheugen beschikt. De Android tv stick beschikt hier wel over. Ook qua energieverbruik is de Android stick een aanrader. De Android tv stick is extreem zuinig, deze gaat namelijk mee aan en uit met de TV.

Een Android stick kopen?

Vindt je het belangrijk om een efficiënt, klein compact apparaat te gebruiken voor je home entertainment, dan moet je echt een Android stick kopen. Door het compacte formaat en het ontbreken van kabels, verberg je de Android stick eenvoudig en heb je geen snoeren liggen.

Door het gebruik van de Micro SD kaart is het eenvoudig om foto's of films uit te wisselen met vrienden en familie. Wel is het zo dat door het compacte formaat van de Android stick er vaak iets wordt ingeleverd op de videokaart en/of de processor. Ben je dus van plan om veel te gamen, dan is het niet aan te raden om een Android tv stick te kopen, maar kun je beter gaan voor de Android tv box.

Laatst bijgewerkt: 25 januari 2021
Terug naar boven ↑