Show/hide navigation (0)
  • M8S TV Box

M8S TV Box

  • M8S TV Box
29,95 (5+ beschikbaar)
 
Ik snap dat Kodi en Netflix niet werken op deze tv box
  • 4K Ultra HD ondersteuning
  • Met Buienradar, Teletekst, Spotify en meer!
  • Octa-core ARM Mali-450 video kaart
  • OS Android 4.4
  • Formaat 12,8cm x 12,8cm x 3cm
Direct leverbaar (razendsnel bij je thuis)

Over de M8S TV Box

Mocht je budget het toelaten, dan adviseren we een model met sterkere specificaties voor het gebruik als streamer. Dit is niet mogelijk op de M8S. (Bekijk de keuzehulp »)

Over de M8S Android tv box

De M8S TV box is een opvolger van de succesvolle M8 of TM8 TV box. De Amlogic S802 quad core processor die hierin zat is vervangen door een Amlogic S812 processor. De M8S Android tv box heeft nagenoeg dezelfde mogelijkheden maar beschikt aanvullend over HEVC/H.265 hardware video decoding.

Het is prettig om te weten dat de M8S Android tv box regelmatig wordt voorzien van een update door de fabrikant. Zo is de Android tv box standaard voorzien van Android 4.4 (Kitkat) maar is er inmiddels een update uitgebracht voor ondersteuning van Android 5.1 (Lollipop).

Zoals te verwachten, heeft de M8S Android tv box eenzelfde uiterlijk als zijn voorganger, de M8 en de TM8. Aan de voorkant zit een LED en aan de zijkant zit een SD slot. De achterkant is voorzien van een tweetal USB poorten, een HDMI output, een RJ45 netwerkpoort, een AV jack output, een stroomaansluiting en een optical SPDIF.

Gebruik van de M8S Android mini pc

In de doos van de M8S vindt je alles wat nodig is om gebruik te maken van deze Android mini pc: een adapter waarmee je de Android mini pc voorziet van stroom, een HDMI kabel van 1.2M om de M8S mee aan te sluiten op de TV en een afstandsbediening, die werkt op 2 AAA batterijen.

Na het opstarten van de M8S Android mini pc tref je het bekende Android scherm aan. Dit kan je aanpassen naar je taal van voorkeur. Bij de M8S is er niet voor gekozen om te werken met een eigen opstartscherm. Vanaf het start scherm kun je apps installeren, instellingen veranderen en muziek luisteren die lokaal op de M8S Android mini pc staat opgeslagen.

Een M8S Android tv box kopen?

De M8S Android tv box is een sterke opvolger van zijn voorganger, waarbij de veranderingen vooral zitten op het gebied van performance. Dankzij de uitrusting met 2GB RAM en de krachtigere processor, is deze Android tv box prima geschikt voor het spelen van games en het bekijken van video's.

Het design is niet opvallend, maar ook niet storend. De Android tv box past dan ook prima in de meeste huiskamers. Via de USB poorten (en het SD slot), is het mogelijk om meer opslag geheugen te gebruiken en om eenvoudig met vrienden of familie foto's uit te wisselen.

Specificaties van de M8S Android tv box

CPU:
Quad core ARM Cortex-A9R4 tot 2.0GHz

Chipset:
Amlogic S812

Besturingssysteem:
Android 4.4 (Kitkat)

Videokaart (GPU):
Octa-core ARM Mali-450

Geheugen:
1GB DDR3

Harddisk:
8GB eMMC

Verbinding:
Gigabit Ethernet, 802.11 b/g/n – Dual Band Wi-Fi (2.4GHz/ 5.8GHz), Bluetooth 4.0

Video (weergave):
HDMI 1.4, SP-DIF

HDMI poort:
Standaard HDMI (female), 1.4b

Interfaces:
2x USB 2.0; 1x RJ-45; 1x SD/SDHC/MMC kaart; 1x AV poort; 1x Optical poort

Stroom:
DC 5V/2A

Review van op

De M8S mediaspeler is over het algemeen bekeken een prima tv box die haast in stilte werkt. Alleen het afspelen van lokale bestanden zorgt ervoor dat de harddisk te horen is. De android tv box is lekker compact en viel voor mij dan ook makkelijk achter de TV te plaatsen.

Voor mij is de hoofdtaak het afspelen van video's en het tonen van foto's. Dit gaat helemaal top met de M8S. De interface ziet er mooi en gelikt uit. Eenvoudig installeer je nieuwe apps en alles valt zo'n beetje aan te passen. Een minpuntje dat ik toch wil noemen is de wifi verbinding. Als je veel series en online content wil kijken is het toch echt aan te raden (als je ver van de router af zit) om een kabel verbinding te gebruiken!


Review van op

Ik heb inmiddels dit stukje een paar keer opnieuw getypt, maar toch blijf ik op een positieve manier worden verrast door de verpakkingen die ze de laatste tijd in China maken. Ik kende eigenlijk vooral de kale dozen van karton. Maar deze tv box kwam in een strak doosje met hierop de product hoogtepunten.

De tv box is zo aangesloten, hdmi kabel erin, stroom erop en je kan er mee aan de slag. Toen ik de box wilde aanzetten viel het me op dat er geen batterijen bijzaten voor de afstandsbediening. Heb ik natuurlijk zelf wel, maar hoe moeilijk is dat om die erbij te doen?

Meteen eens gekeken hoe KODI werkt. Dit is gelukkig allemaal wel fijn op de box, het speelt soepel af en navigatie gaat simpel. Er zitten al plug-ins op, zoals Phoenix en 1Changel. Dat zijn de enige die ik dan ook gebruikt heb. Je kan hiermee films en series bekijken. Soms hapert het even, dan laden de lijsten niet snel genoeg en moet ik even wachten. Kan ook omdat het bij mij via de wifi gaat. Buiten dat is het een prima box en ben ik er blij mee!