Show/hide navigation (0)
Android

De Android TV box

Over de Android TV box

Je kent ze vast nog wel. De mediaspeler en het mediacenter. Deze apparaten zijn al sinds het jaar 2000 op de markt. Destijds waren dit grote en logge apparaten. Je betaalde er veel geld voor, maar het apparaat kon eigenlijk relatief weinig. Over de afgelopen jaren is er in deze markt veel verandering geweest. Een grote verandering vormde de komst van de Android tv box. Een klein, elegant apparaat dat een prima vervanging vormt voor je logge home cinema set. Daarnaast is een Android tv box kopen vaak een stuk minder duur, dan zo'n logge mediaspeler.

Er zijn ook veel veranderingen geweest aan de Android mini pc. En dan hebben we het niet alleen over het besturingssysteem. Het resultaat mag er dan gelukkig ook wezen. Een stabiel en enorm flexibel systeem. Op het gebied van hardware is er ook veel verandering geweest. Tegenwoordig beschikken de meeste Android tv boxen over ondersteuning voor 4K (UHD). Hierdoor kan je in een nog scherpere resolutie films kijken. Ondertussen wordt er nog hard gewerkt aan ondersteuning voor 8K. Ter illustratie: Full HD beschikt over 1080 pixels, 4K (UHD) over 2160 pixels en de nieuwe 8K (UHD) resolutie maar liefst over 4320! Je kunt je dan ook voorstellen dat de Android tv box inmiddels een grote concurrent is voor de duurdere smart TV.

Vindt jij jezelf een echte film of series fan? Dan kun je eigenlijk niet meer om smart TV heen. Er zijn inmiddels zoveel apps beschikbaar, waardoor je geen film of serie meer hoeft te missen. Je kan bijvoorbeeld denken aan het populaire Netflix. Maar ook uitzending gemist, KODI, RTL XL, Horizon Go behoren tot de mogelijkheden. De Android tv box maakt gebruik van het bekende Android besturingssysteem. Je kan deze apps dan ook eenvoudig en simpel installeren via de Google Play Store.

Verder wordt de Android mini pc ook veel gebruikt voor het spelen van games. Zo kun je dankzij de Android tv box gebruik maken van je TV scherm, terwijl je zelf lekker comfortabel op de bank zit. Er zijn zelfs al spelmakers die rekening houden met de Android tv box. Nog een reden om een Android tv box te kopen, is het installeren van social media apps. Zo kan je op de Android mini pc bijvoorbeeld Whatsapp, of Facebook installeren. Je kan dan via het snelle toetsenbord van de Android tv box typen, in plaats van met de kleine toetsjes van je telefoon.

Voor veel mensen is de Android tv box eigenlijk een vervanging van de traditionele desktop computer in de huiskamer. Door de krachtige processor van de Android mini pc en de sterke video kaart, kun je eenvoudig vanaf de luie stoel genieten van games, films en muziek.

Wat heb je naast de Android tv box nodig?

Met de Android tv box, verander je eigenlijk je TV in een smart TV. Je haalt via de Android mini pc de mogelijkheden van het Android besturingssysteem eigenlijk naar het beeldscherm. Ga je een Android tv box kopen? Dan is het ook echt slim om gebruik te maken van een toetsenbord met muis. Dit kun je doen met het traditionele USB toetsenbord, dat je thuis waarschijnlijk nog ergens hebt liggen, maar praktischer is het gebruik van een draadloos toetsenbord.

Het is raadzaam om te kijken of de Android mini pc die je op het oog hebt, al voorzien is van een dergelijk toetsenbord. Het prettige is dat je de kamer vrij van draden houd. Daarnaast is het een stuk eenvoudiger om met een toetsenbord door het menu van de Android tv box heen te bladeren, dan met een afstandsbediening.

Ook is het belangrijk om na te gaan of het apparaat waarop je de Android TV box wil aansluiten, de beschikking heeft over een HDMI poort. De Android tv box hoeft namelijk niet enkel op een TV te worden aangesloten. Zo kun je de Android mini pc ook aansluiten op een beamer. Je kan je voorstellen dat dit een extra beleving in de huiskamer brengt.

Hoe gebruik je een Android mini pc?

Een vraag die we vaak horen, is hoe je de Android tv box na het kopen moet gaan aansluiten en gebruiken. We zullen hier dan ook proberen de basis stappen uit te leggen die voor de meeste Android mini pc's werken. Wel is het goed om op te merken dat dit natuurlijk per product verschilt, dus het lezen van de handleiding is absoluut aan te raden.

Bij de meeste Android tv boxen, is een HDMI kabel aanwezig in de doos. Ook tref je een A/C adapter aan. De adapter kun je inpluggen op de Android tv box en vervolgens op het stroom netwerk aansluiten. Start hierna de Android tv box op. Het grote voordeel bij de Android mini pc, is dat deze vaak al geïnstalleerd is. Na het starten kom je dan ook direct uit in het Android menu.

Zodra je in het Android menu bent beland, kun je kiezen voor de button met de tekst 'settings'. Hier vindt je een tab met 'netwerk' en kun je kiezen voor 'meer settings'. Onder de tab 'wifi' tref je vervolgens een lijst met beschikbare stations, die je kiezen kan. Na selectie van het juiste netwerk, voer je het wachtwoord in en is de Android tv box verbonden met het internet.

Ga je een Android TV box kopen?

Heb je interesse in Android TV en wil je graag een Android stick of Android TV box kopen? Dan is het belangrijk om voor jezelf na te gaan wat je precies van plan bent. Het grootste verschil tussen beide is namelijk, dat het mogelijk is om op de Android TV box een externe harde schijf aan te sluiten (via USB). De Android stick bied ook mogelijkheden voor externe opslag, via een Micro SD kaart, al is het wel zo dat deze ruimte natuurlijk beperkter is dan een harde schijf.

Een ander belangrijk verschil tussen de Android tv stick en de Android mini pc, is het verschil aan de processor, geheugen en video kracht. Zo is een Android tv box vaak uitgerust met een sterkere processor en video kaart dan een Android tv stick. Dit verschil merk je vooral bij het spelen van games of tijdens het gebruik van apps.

Is het dan ook belangrijk voor je, om veel op te kunnen slaan en dit gemakkelijk te kunnen delen met vrienden of familie? Of speel je graag games vanaf de luie stoel? Dan is het raadzaam een Android tv box te kopen. Het is de perfecte oplossing en je bent op deze pagina dan ook aan het juiste adres!

Laatst bijgewerkt: 13 november 2019
Terug naar boven ↑