Show/hide navigation (0)

De beste Android tv box met KODI van 2020 kopen

Zoals elk jaar, zullen we ook voor 2020 de beste Android tv box voor je uitzoeken. Gedurende het hele jaar, zullen we het bericht actueel houden. Zo kun je met dit overzicht de beste Android tv box voor je situatie vinden!

Meteen het advies bekijken? Geef aan hoe belangrijk je de kwaliteit vindt en hoe vaak je kijkt naar film/sport/series:

Altijd
Vaak
Regelmatig
Zelden

2019 was een goed jaar voor de ontwikkeling van de Android tv box. Niet alleen zijn de modellen kleiner geworden, ook qua hardware en prestaties zijn er enorme vooruitgangen gemaakt. Zoals we voorspelden, is de Android tv box met 1GB geheugen langzaam van de markt verdwenen. Met alle technische ontwikkelingen is er simpelweg meer kracht nodig. Naast de komst van DDR4, kwamen ook snellere processoren zoals de S905X3 processor op de markt. Dit zorgde voor nog meer mogelijkheden (en zelfs ondersteuning voor 8K)! Daarnaast draait er al een aantal modellen op Android 9. Met steeds meer (betaalbare) streaming diensten gaat 2020 hét jaar voor de film / serie fan worden!

Hieronder zetten we de belangrijkste kenmerken van de Android tv box voor je op een rij. Hierbij kijken we naar de vragen die we kregen door het jaar en naar de nieuwste technieken / apps. Op basis daarvan volgt er advies per type gebruiker. Met uiteraard een toelichting op dit advies. Twijfel je of je de juiste box hebt gekozen? Dan kun je het hier nog eens nalezen!

 

Advies: voor de die hard kijker die hoge kwaliteit verwacht

Ben je van plan om de Android tv box lekker veel te gaan gebruiken? Gaat kwaliteit voor jou boven alles? Ben je de haperingen zat en moet 4K probleemloos afspelen? Of gaat het je om games, die je wil kunnen spelen? Dan hebben we voor jou de volgende mogelijkheden:

 
1. de H96 Max Pro (4GB)
H96 Max Pro

De H96 Max Pro van € 189,95 is de eerste TV box met de nieuwe S905X2 processor. Daarnaast beschikt de box ook nog eens over 4GB DDR4 geheugen. Het model ondersteund geluid in DTS formaat en uiteraard is de beeldkwaliteit 4K UHD. De cooling van de H96 Max Pro is geluidloos en het model draait vloeiend op Android 8.1!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 8.1 en Kodi 18.1
 • Ultra-HD beeldkwaliteit en DTS-geluid
 • De nieuwste S905X2 chipset
 
2. de X3 Mini Pro (4GB)
X3 Mini Pro

De X3 Mini Pro van € 179,95 is een van de meest sterke TV boxen van dit moment. Als een van de eerste modellen werkt de S905X3 processor hier vloeiend en probleemloos in. Daarnaast tref je ook nog eens 4GB DDR geheugen aan mét daarbovenop een sterke videokaart. DTS, 4K en zelfs 8K behoren tot de mogelijkheden van afspeelformaten. De box is klein, compact en praktisch geluidloos. Ideaal voor tussen de home cinema set dus!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 9.0 en Kodi 19.0
 • 8K beeldkwaliteit en DTS-geluid
 • De nieuwste S905X3 chipset
 
3. de X99 Pro (4GB)
X99 Pro

De X99 Pro van € 199,95 is de meest krachtige TV box van dit moment. Niet alleen beschikt de box over 4GB DDR3 geheugen, nee, ook de nieuwe RK3399 chipset is present! Het model ondersteund geluid in DTS formaat en uiteraard is de beeldkwaliteit 4K UHD. De cooling van de X99 Pro is superieur en het model draait vloeiend op Android 7.1!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 18.0
 • Ultra-HD beeldkwaliteit en DTS-geluid
 • De nieuwste RK3399 chipset
 

terug naar boven ↑

Advies: voor de grote film, sport, games en serie fan, die kwaliteit belangrijk vindt

Ga je veel gebruik maken van de Android tv box? En wil je geen enkele hapering aantreffen tijdens het kijken van film? Kan de Android tv box voor jou niet snel genoeg laden? En lijkt het je wat om ook op de tv box te kunnen gamen? Dan hebben we hier de opties die bij jou passen:

 
1. de HK1 Max Mini (4GB)
HK1 Max Mini

De HK 1 Max Mini van € 169,95 is uitgerust met Android 9.0. Het model beschikt over 4GB geheugen en over de sterke RK3318 processor. De Mali 450 videokaart zorgt voor een scherpe resolutie bij het kijken van film. Het ronde formaat maakt dat de box eenvoudig te plaatsen valt tussen je home cinemaset!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 9.0 en Kodi 19.0
 • Voorzien van een ronde design-case
 • Uitgerust met de RK3318
 
2. de T9 Pro (4GB)
T9 Pro

De T9 Pro van € 179,95 is de eerste Android tv box met Android 8.1. Voorzien van 4GB geheugen en een harde schijf van 32GB, is dit een ware krachtpatser. Het model draait stabiel op de RK3328 processor. Door het strakke design, past de T9 Pro in elke huiskamer!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 8.1 en Kodi 18.0
 • Voorzien van een 'fiber carbon' design
 • Uitgerust met de RK3328
 
3. de H96 Pro (4GB)
H96 Pro

De H96 Pro van € 159,95 is terecht uitgeroepen tot een van de krachtigste Android tv boxen van dit moment. Met 4GB geheugen en een harde schijf van maarliefst 32GB is dit ook niet zo verwonderlijk. Daarnaast tref je de RK3328 chipset en draait de H96 Pro op Android 9.0. Dit model beschikt over DTS geluid en 4K UHD beeldkwaliteit, met 3D support. De H96 is geschikt voor iedereen die gaat voor de hoogste kwaliteit.

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 18.0
 • Ultra-HD beeldkwaliteit en DTS-geluid
 • Beschikt over USB 3.0
 

terug naar boven ↑

Advies: voor iemand die de mediaspeler met KODI regelmaat gebruiken gaat en wel kwaliteit verwacht

Kijk je soms naar een film? En wil je dit graag met een goede kwaliteit doen? Vindt je apps als RTL XL, Uitzending Gemist, KODI, Pathé Thuis, Ziggo GO of Videoland belangrijk? Dan ben je in elk geval opzoek naar een Android tv box met minimaal 2GB geheugen én Android 6.0. In dit overzicht tref je de Android tv boxen aan die deze apps ondersteunen:

 
1. de X98 Pro (3GB)
X98 Pro (3GB)

De X98 Pro (3GB) van € 119,95 is een krachtige android tv box voorzien van een externe wifi antenne. Het model is voorzien van een S912 antenne en geliefd onder de wifi gebruiker! Door de krachtige videokaart, beschik je over een scherp beeld. De 3GB geheugen neemt haperingen weg, waardoor je zonder problemen overal draadloos TV kunt kijken!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 6.0 en Kodi 17.6
 • Mooie strakke steelcase
 • Originele S912 processor
 
2. de X92 Pro (2GB)
X92 Pro

De X92 Pro van € 89,95 is een krachtige Android tv box. Deze Android tv box is geschikt voor gebruik op een WiFi verbinding, dankzij de krachtige externe WiFi antenne. Voorzien van 2GB geheugen en een krachtige S912 processor, zullen buffer problemen verleden tijd zijn. De X92 Pro heeft 16GB opslagruimte en draait op Android 7.1. Een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding dan ook!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 17.6
 • Externe WiFi antenne
 • Overzichtelijke menu's
 
3. de Mini TX3 Pro (2GB)
Mini TX3 Pro

De Mini TX3 Pro van € 74,95 is Android tv box die geschikt is voor de fanatieke gebruiker. Ga je de Android tv box aansluiten via de kabel, of heb je een sterke WiFi verbinding? Dan is dit de krachtpatser die je homecinema set compleet maakt. De Mini TX3 is voorzien van 2GB geheugen en heeft een S905W chipset. Met 8GB harde schijf en voorzien van Android 7.1 is dit een Android tv box die terecht op deze plek staat!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 18.0
 • Strak afgewerkt design
 • Haarscherp beeld en geluid
 

terug naar boven ↑

Advies: voor iemand die de Android tv box met KODI weinig gebruiken gaat en kwaliteit minder belangrijk vindt

Speelt voor jou een budget de hoofdrol in je keuze? En hoeft de kwaliteit en snelheid niet zo hoog te zijn? Dan hebben we voor jou enkele modellen op een rij gezet. Let wel op: dit zij niet de nieuwste modellen, we kunnen dan ook niet garanderen hoelang de software ondersteund blijft!

 
1. de X96 Pro (2GB)
X96 Pro (2GB)

De X96 Pro (2GB) van € 73,95 is momenteel een van de bekendste mediaspelers. Het model beschikt over 2GB geheugen. De versie die je bij de TvExpert vindt, heeft de originele S905X processor. Tezamen met de krachtige Mali videokaart, resulteert dit in een scherp beeld. Door de kleine omvang, valt de X96 Pro eenvoudig weg te werken tussen de apparatuur!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 6.0 en Kodi 17.1
 • Mooie strakke afwerking
 • Originele S905X processor
 

terug naar boven ↑


Wat wil je gaan doen met je Android tv box?

Wat we veel merkte in 2019, was dat er pas na de aankoop echt werd nagedacht over de mogelijkheden. Zo ontdekte veel mensen bijvoorbeeld pas dat ook muziek afspelen (Dolby) prima tot de mogelijkheden kan behoren. Het is dan ook goed om vooraf na te denken, over wat jij met de Android tv box wil doen. Je hoeft dan niet achteraf te ruilen voor een zwaarder model. Denk bijvoorbeeld na over de apps die je wil kunnen gebruiken. Of wil je misschien kunnen gamen met de Android tv box?

Vindt je de geluidskwaliteit van de tv box belangrijk? Dan is dit een element waar je op moet letten als je de modellen vergelijkt. Zo zijn er boxen die niet beschikken over Dolby True HD en andere modellen ondersteunen zelfs Dolby Atmos al. Wil je video's of foto's opslaan op de tv box? Om deze bijvoorbeeld nog eens terug te kijken tijdens een familie avond? Dan is ook de schijfruimte van belang. Zo neemt een video al snel 5GB in. Het moet er wel oppassen! Kortom: voor je verdergaat met de beslissing, denk goed na over het gebruik van de TV box! Twijfel je? Stuur ons dan een e-mail, zodat we je kunnen helpen!

Wat wil je aansluiten op de Android tv box?

Op de meeste Android tv box modellen, valt veel apparatuur aan te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een soundbar, voor een optimaal geluid. Of wat dacht je van een beamer? Ideaal voor je eigen thuis bioscoop! Natuurlijk kun je ook een (netwerk) harde schijf aansluiten, bijvoorbeeld een NAS. Of gewoon een externe USB schijf, vol met vakantie foto's en video's.

Ook het bedienen van je Android tv box kan op verschillende manieren. Zo hebben we de Q5 spraakgestuurde afstandsbedieningen in ons assortiment. Zo hoef je niet meer te priegelen op een toetsenbord. Al is dat priegelen verleden tijd met een Blacklit-toetsenbord. Hoef je niet meer bij te schijnen met je telefoon, of zelfs het licht aan te zetten! En wat dacht je van een joystick of joypad? Ideaal voor games als Asphalt. Kortom: denk goed na welke apparatuur je wil kunnen koppelen en check of de juiste poorten aanwezig zijn!

Hoe wil je verbinding maken met internet?

Een vraag die vaak gesteld wordt, is wat de meerwaarde is van de antenne op de Android tv box. Dit zul je ontdekken, indien je de Tv box wil aansluiten via de WiFi! De externe WiFi antenne zorgt voor een krachtige signaal ontvangst. Voorkomt een hoop haperingen tijdens het kijken van film en video. Maak je gebruik van bekabeld internet? Kijk dan goed naar de maximale snelheid van de TV box. Zo kun je thuis wel gigabit internet hebben, maar als de box dit niet ondersteund..

Bedenk hoeveel geheugen je nodig hebt

Je zult vast al hebben gezien dat er ook op het gebied van geheugen veel verschil is. Dit kan variëren van 1GB tot tegenwoordig maar liefst 6GB. Ook is er DDR3 en DDR4. Dit staat voor double data rate en is eigenlijk de snelheid van het geheugen. DDR4 is momenteel het snelste type geheugen. Het verschil zit hem in de hoeveelheid data die de Android tv box kan opslaan. Kijk je bijvoorbeeld een film, dan slaat de box dit stukje voor stukje op in het geheugen. Zit er een hapering in je internet verbinding, dan kan de tv box uit dit geheugen putten. Mits er natuurlijk afdoende aanwezig is.

Beschikt de tv box maar over 1GB geheugen, dan valt er weinig op te slaan. Bij elke hapering, zul je dit merken tijdens het kijken. Ook kan het dat de frames blokkerig afspelen. De tv box moet immers iedere keer opnieuw een stukje in het geheugen plaatsen. We raden dan ook de 1GB modellen zoveel mogelijk af, als het aankomt op streaming.

Vuistregel die we aanhouden, is dat het geheugen in relatie staat tot het gebruik. Ben je van plan de mediaspeler veel te gebruiken? En heb je geen zin om even te moeten wachten tot alles goed en wel geladen is? Dan is het aan te raden om minimaal 2GB geheugen te kiezen. Dankzij dit geheugen is de mediaspeler in staat tot bufferen. Zo voorkom je de lange wachttijden!

Veelgestelde vragen over de Android tv box

📺 Werkt de Android tv box op elke TV?
Jazeker! De Android tv box zoals je deze in dit overzicht aantreft, zijn aan te sluiten via HDMI. Heeft je TV geen HDMI ingang? Geen probleem! We hebben een converter waarmee je scart naar HDMI omzet. De Android tv box werkt dus echt op elke TV!

👉 Wat is de beste Android tv box met 4k?
Elke Android tv box die we in 2020 adviseren heeft minimaal ondersteuning voor 4K. Het overzicht is dus ook van toepassing op deze vraag!

✅ Zit er Kodi op de Android tv box?
Op elke Android tv box die we in dit overzicht hebben vermeld staat Kodi geïnstalleerd. Naast Kodi kun je ook gebruik maken van populaire apps als Netflix, Videoland, Fox Sport, Canaal Digitaal, Disney+ en meer!

Advies op maat nodig?

Kom je er toch niet helemaal uit, of ben je benieuwd wat de beste Android tv box met Kodi van 2020 voor jou is? Stuur ons dan een e-mail bericht zodat we je kunnen helpen. Probeer hierin zo specifiek mogelijk aan te geven waar je de Android tv box voor wil gebruiken. We kunnen je dan een zo goed mogelijk advies op maat geven! Let wel op: het is voor ons helaas niet toegestaan om advies rondom KODI (plugins) of IPTV te geven..

de TvExpert

Terug naar boven ↑