Show/hide navigation (0)
 • MiraScreen M2
 • MiraScreen M2
 • MiraScreen M2
 • MiraScreen M2

MiraScreen M2

 • MiraScreen M2
 • MiraScreen M2
 • MiraScreen M2
 • MiraScreen M2
26,95 (5+ beschikbaar)
 
 • Ondersteuning voor Mac
 • Ondersteuning voor Windows
 • Ondersteuning voor iOS
 • OS Linux            
 • Formaat 6,50cm x 3,50cm x 1,0cm
Direct leverbaar (razendsnel bij je thuis)

Over de MiraScreen M2

Over de MiraScreen M2 Android tv stick

Het broadcasten van foto's, muziek, videos en andere media vanaf je mobiele telefoon, tablet of PC hoeft niet langer meer een omslachtig proces te zijn. Geen lange kabels, moeilijke software of complexe handleidingen meer. Dankzij de MiraScreen M2 Android tv stick bekijk je wat er ook op je scherm te zien is direct op de televisie.

De MiraScreen M2 Android tv stick beschikt over een eigen protocol, waarmee je een scherm kan dupliceren. Zo kun je de inhoud van je mobiele telefoon, tablet of desktop computer bekijken op de TV. Of het nu een groot of klein scherm is, dit maakt geen verschil. Zo kun je dus filmpjes of foto's bekijken vanaf je telefoon, op een groot scherm.

De MiraScreen M2 Android tv stick is compact en weegt bijna niets. Je kan hem eenvoudig meenemen als je bij vrienden op bezoek gaat, of voor het werk een presentatie moet geven. Dankzij deze Android tv stick hoef je geen laptop mee te nemen en kun je simpel vanaf je telefoon of tablet delen.

Gebruik van de MiraScreen M2 Android stick

De MiraScreen M2 Android stick is eenvoudig te gebruiken. In de doos tref je naast de MiraScreen M2 Android stick ook nog een kabel aan, die voorzien is van een mini USB aansluiting. Deze mini USB aansluiting stop je in de MiraScreen M2 Android stick. Aan de andere kant van de USB kabel, zit een WiFi ontvanger én een USB aansluiting. Je kan deze USB aansluiting gebruiken om bijvoorbeeld in je laptop te steken. Je verbindt dan de laptop via de USB aansluiting met de MiraScreen M2 Android stick. Ook kan je er voor kiezen om gebruik te maken van de WiFi ontvanger om zo het apparaat aan te sluiten op de MiraScreen M2 Android stick.

Wil je bijvoorbeeld vanaf een desktop computer iets projecten op de PC, dan is het natuurlijk wel zo fijn dit draadloos te doen. Je hoeft de desktop dan niet eerst naar beneden te halen, om deze vervolgens aan te sluiten via de USB kabel. In een dergelijk geval activeer je dan ook simpelweg de WiFi verbinding.

Vervolgens sluit je de MiraScreen M2 Android stick via de HDMI poort aan op de televisie. Bij het opstarten van de TV kies je voor het juiste HDMI kanaal, waarna je het scherm van MiraScreen ziet. Op dit scherm staat (indien je van WiFi gebruik maakt) de naam van het netwerk met een paswoord vermeld. Verbind je telefoon en/of laptop met dit netwerk en het scherm van je telefoon zal zichtbaar worden op de TV.

Een MiraScreen M2 Android stick kopen?

Vindt je het leuk om filmpjes, foto's, muziek en andere zaken te bekijken vanaf je telefoon, tablet of computer op je TV? Dan is de MiraScreen M2 een prima oplossing. Door de lage kosten is deze Android stick toegankelijker dan de Google ChromeCast. De eenvoud van dit apparaat zorgt er tot slot voor dat het voor iedereen te gebruiken is.

Specificaties van de MiraScreen M2 Android tv stick

CPU:
AM8252 600Mhz

Chipset:
nvt

Besturingssysteem:
Linux

Videokaart (GPU):
nvt

Geheugen:
128MB DDR3

Harddisk:
128MB SLC

Verbinding:
2.4GHz/5GHz WiFi 802.11 b/g/n

Video (weergave):
nvt

Interfaces:
1x USB 2.0 poort, 1x HDMI 2.0 poort

Stroom:
nvt

Review van op

Ik was eerst op bezoek gegaan bij de mediamarkt toen ik opzoek was naar een tv stick. Kreeg een duur apparaat aangebonden van bijna 90 euro. Online gaan zoeken en ik kwam de advertentie van de tv expert tegen met de mirascreen. Kan hetzelfde als dat dure ding maar kost me toch een stuk minder. Een dag na de betaling zat de mirascreen in mijn brievenbus. Het werkt prima via de laptop maar ook met mijn tablet en telefoon. Kortom laat je niet zon duur ding aansmeren!


Review van op

Ook ik was eerst van plan om de Google ChomeCast aan te schaffen. Wat zoeken op internet bracht me bij de MiraScreen. In het begin was ik er sceptisch over, maar mijn doelen waren relatief simpel. Ik wilde op mijn TV kunnen kijken naar de foto's die op mijn telefoon stonden en de filmpjes kunnen afspelen, bijvoorbeeld na een vakantie.

Prima prijs dan ook voor dit apparaat en het aansluiten is inderdaad eenvoudig. De MiraScreen plugde ik eerst in mijn HDMI poort van de TV. Ik kreeg toen de melding dat het noodzakelijk was om ook de USB aansluiting van de MiraScreen in te pluggen omdat er anders te weinig stroom was voor het gebruik. Het duurde wel even voor ik dit door had.

Hierna was het inderdaad een kwestie van het juiste HDMI kanaal openen op mijn TV. Hier trof ik de wifi gegevens die ik op mijn iphone invoerde. De MiraScreen kon ik hierna aanroepen bij het bekijken van foto's op de telefoon. Ik moest deze dan 'delen' met Apple TV. Werkt prima en eenvoudig.


Review van op

De MiraScreen M2 werkt eigenlijk hetzelfde als de ChromeCast die ik al had. Er is in de tussentijd wel een groot aantal apps op de markt gekomen waar je gebruik van kan maken met de MiraScreen. Ik moet wel zeggen dat ik zelf een Samsung (Android) mobiel heb. De meeste producten komen dan ook af van Google. Ik weet dus niet in hoeverre dit ook beschikbaar is voor bijvoorbeeld iOS.

De meest gebruikte apps die ik zelf dan heb getest, zoals bijvoorbeeld Netflix, Spotify maar ook de NPO app hebben goede ondersteuning. De snelheid waarmee het apparaat werkt is een stukje sneller dan die van mijn ChromeCast. Ik denk dat de nieuwe hardware hierbij een grote rol speelt. Ik merk dat content alvast word gebufferd tijdens het kijken waardoor er geen hapering ontstaat bij het afspelen.