Show/hide navigation (0)

De beste mediabox / het beste mediacenter van 2018 kopen

We kijken televisie met ons digitale tv-kastje, volgen daarnaast nog wat series en films op onze favoriete streamingservice en spelen games op onze telefoon, pc of spelcomputer, en dan ook nog het liefste op groot scherm. Als je dat allemaal wil regelen, zit je al gauw in een warboel van kabels en afstandsbedieningen. Gelukkig is daar een oplossing voor: met de Android TV-box heb je al je kijk- en speelbenodigdheden in één klein kastje. Niet voor niets worden de TV-boxen alleen maar populairder, ze zijn een van de handigste manieren om alles uit je televisie te halen. De boxen zijn voorzien van de nieuwste technologieën, dus je weet zeker dat ze genoeg kracht leveren om je content haarscherp en zonder hapering te tonen. Er was dus nog nooit een beter moment om een Android TV-box aan te schaffen – en daar helpen we jou graag bij!

 

De top 5 mediaboxen / mediacenters

 
1. de H96 Pro (4GB)
H96 Pro

De H96 Pro van € 159,95. Als je op zoek bent naar een echte multimedia-krachtpatser, dan ben je bij de H96 Pro op het goede adres. Niet voor niets wordt het ook wel de krachtigste Android TV-box op de markt genoemd. Met een recente versie van Android, 4GB werkgeheugen en 32GB opslag ben je met deze box zeker futureproof. Vooral de echte filmliefhebbers kunnen hun geluk niet op met ondersteuning voor 4K beeld, 3D-films en surround sound. Het is de duurste Android-box op dit lijstje, maar je krijgt er ook het meeste voor terug. Een echte must-have voor je thuisbioscoop.

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 18.0
 • Ultra-HD beeldkwaliteit en DTS-geluid
 • Beschikt over USB 3.0
 
2. de X92 Pro (2GB)
X92 Pro

De X92 Pro van € 89,95. Met de X92 Pro haal je een stevige middenmoter in huis die wel een aantal hele toffe extra’s in huis heeft. 4K afspelen is geen enkel probleem voor dit kleine kastje, en je internetverbinding is enorm stabiel door de antenne die op het model staat. Zo kijk je stottervrij naar je favoriete media zonder dat je meteen een netwerkkabel hoeft aan te leggen. Met een krachtige videokaart en maar liefst drie USB-poorten is deze box bovendien erg geschikt voor de gamers onder ons. Draadloze muis, toetsenbord, controller? Die kunnen gewoon allemaal tegelijk ingestoken worden.

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 17.6
 • Externe WiFi antenne
 • Overzichtelijke menu's
 
3. de A5X Pro (2GB)
A5X Pro

De A5X Pro van € 99,95. De A5X Pro word gezien als de tegenhanger van de X92 Pro. Een sterke mediabox die draait op de nieuwe RK3328 chipset. Voorzien van 2GB geheugen en een sterke videokaart is dit een topper die je thuisbioscoop compleet maakt!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 18.0
 • Externe WiFi antenne
 • Voorzien van de RK3328 chipset
 
4. de Z66X Pro (2GB)
Z66X Pro

De Z66X Pro van € 74,95. Tegenover de enorme kracht van de H96 Pro staat de Z66X Pro: een optie die een stuk minder geld kost, maar voor de gemiddelde gebruiker meer dan genoeg mogelijkheden biedt. Ook deze box ondersteunt 4K én 3D-beeld, en heeft genoeg kracht voor de meeste games. De Z66X blijft er toch koel onder: geruisloos speelt hij voor jou je favoriete films, series en games af. Ben je van plan je box vaak te gebruiken, maar hoeft het van jou niet allemaal op topsnelheid te gaan? Dan is de Z66X een prima keuze.

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 18.0
 • Strak afgewerkt design
 • Haarscherp beeld en geluid
 

Wat is een mediabox of mediacenter?

Een mediabox of mediacenter is een kastje dat je aan je televisie kunt aansluiten, waarop je allerlei media kunt afspelen. Denk dan bijvoorbeeld aan live televisie kijken via de app van je televisieprovider, films en series kijken via alle bekende streamingservices zoals Netflix, Videoland of Google Play, of games spelen met een controller. De mediabox of mediacenter is altijd verbonden met het internet met een netwerkkabel of je WiFi-netwerk. Daardoor kun je op ieder moment in hoge kwaliteit video en audio streamen, maar ook apps en games downloaden. Bij de box krijg je meestal een afstandsbediening, zodat je alles vanuit je luie stoel kunt besturen. Er zijn verschillende soorten mediaboxen of mediacenterers, maar de boxen met Android zijn op dit moment het populairste. Dat is absoluut niet zonder reden: het is moeilijk om andere mediaboxen of mediacenterers te vinden die flexibeler én voordeliger zijn.

De Android TV-box als mediabox of mediacenter

Een Android TV-box is eigenlijk een bepaalde soort mediabox of mediacenter die draait op Google’s mobiele besturingssysteem. Een Android-box draait dus dezelfde software als veel smartphones en tablets. Het grote voordeel daarvan is dat een Android TV-box (bijna) alle apps draait die je ook op je andere Android-apparaten kunt installeren. Die apps kun je nu dus allemaal op je grote scherm gebruiken. Dat geldt dus niet alleen voor je online tv-apps en streamingapps, maar in principe ook voor games, chatapps zoals WhatsApp en Facebook Messenger, en mediaservers zoals Plex waarmee je verbinding met je pc kunt maken. Een bijkomend voordeel is dat ook de meeste Android-accessoires gewoon werken. Zo kun je via USB-poorten of Bluetooth externe harde schijven, hoofdtelefoons, gamecontrollers of zelfs muis en toetsenbord aansluiten. Vergeleken bij andere populaire streamingapparaten zoals de AppleTV en Chromecast heeft de Android TV-box dus veel meer mogelijkheden, en nog een vriendelijk prijskaartje ook.

Hoe werkt een mediabox of mediacenter?

Het is eigenlijk heel simpel om een mediabox of mediacenter aan te sluiten. Hij kan met een gewone HDMI-kabel in de TV gestoken worden, en kan verbinding met het thuisnetwerk maken via WiFi of een kabel. Daarna hoef je eigenlijk alleen de stekker in het stopcontact te steken. Na een (heel) korte installatie kun je meteen beginnen met kijken, luisteren en spelen. Zijn er apps die je wil gebruiken, die nog niet standaard op de box geïnstalleerd staan? Dan kun je die gewoon downloaden uit de Google Play Store, zoals je misschien al van je Android-telefoon gewend bent. De box gebruiken doe je met de meegeleverde afstandsbediening, of met een draadloze muis en toetsenbord. Voor de rest wijst de gebruiksvriendelijke software zichzelf. Wil je steeds de nieuwste software op je TV-box hebben? Maak je geen zorgen, updates kun je gewoon binnenhalen via je internetverbinding.

Advies op maat nodig?

Heb je na het lezen toch nog vragen? Of kom je er niet uit welke mediacenter nu het beste bij je past? Dan kun je ons een e-mail sturen, of aanspreken via de live chat. Probeer hierbij zo duidelijk mogelijk aan te geven hoe je de box gebruiken wil. Dan kunnen we je het beste en snelste helpen!

de TvExpert

Terug naar boven ↑