Show/hide navigation (0)

Hoe schakel je updates voor Kodi addons uit?

Rare vraag misschien he? Maar wist je dat Kodi addons automatisch updaten zodra Kodi opstart? Dit klinkt handig, maar dat hoeft het niet altijd te zijn.. Soms werkt een bepaalde versie prima op je systeem, terwijl een nieuwere het niet meer doet. Of zijn ineens features die jij belangrijk vondt verdwenen. Daarom dan ook deze handleiding..

Een Kodi addon die niet meer werkt, kan erg frustrerend zijn. Kodi blijft namelijk proberen de addon te laden, wat het systeem behoorlijk vertraagd. Het is daarom handig om het updaten alleen uit te voeren, wanneer jij dit wil. Bijvoorbeeld nadat je er zeker van bent dat de plugin echt geüpdatet moet worden. Je kunt dit binnen Kodi dan ook eenvoudig instellen. Hieronder in het kort de stappen:

Schakel automatisch updaten voor alle Kodi addons uit

 1. Kies SYSTEM > Settings
 2. Navigeer over Add-ons
 3. Klik op Update en verander dit naar Notify, but don't install update

Vanaf dit moment zullen de updates niet meer automatisch plaatsvinden. Wel krijg je een melding zodra er een update beschikbaar is. Het vervolgens updaten van de add-ons is ook eenvoudig. Je kunt dit doen via de volgende stappen:

 1. Ga naar de Kodi startpagina
 2. Navigeer over Add-ons
 3. Druk op het Add-on browser icoon
 4. Druk op Available updates
 5. Selecteer de add-ons die je wil updaten en click op Update

Voor je een add-on update, kun je er eerst over lezen. Zo voorkom je dat de features die jij juist prettig vindt, wellicht verdwijnen!

Schakel automatisch updaten voor een specifieke Kodi addon uit

Heb je een add-on die echt belangrijk voor je is? Dan kun je ervoor kiezen om deze alleen handmatig te updaten. Zo ben je er zeker van dat deze blijft werken op je Android tv box. Om dit te doen kun je de volgende stappen volgen:

 1. Druk op Add-ons
 2. Druk op My add-ons
 3. Kies de addon die je aan wil passen en druk erop
 4. Kies Auto-update zodat deze staat op disabled

Gefeliciteerd! Je add-ons zullen nu niet meer automatisch updaten.

Tevreden over dit bericht? Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van storingen en tips:

de TvExpert

Terug naar boven ↑