Show/hide navigation (0)

Netflix kijken op TV? Hoe werkt Netflix?

Je hebt er vast wel eens iemand over gehoord. Een vriend of vriendin of misschien wel een familielid. Netflix. Maar wat is Netflix nu precies? Hoe werkt het en hoe kan ook jij er van gaan genieten? In dit artikel leggen we het je uit. Alvast een voorproefje: je hebt er geen dure TV voor nodig. Met een Android tv box kun je namelijk prima van Netflix genieten!

Wat is Netflix?

Netflix is een dienst, die je films en series laat streamen. Streaming kun je het beste vergelijken met het bekijken van een programma op je TV. In het geval van Netflix, doe je dit via een computer, tablet of mobiele telefoon. De geluids- en beeldkwaliteit is erg goed en je kunt Netflix met een Android tv box direct bekijken via je televisie. Netflix update haar aanbod met grote regelmaat. Zo ben je er altijd zeker van dat je naar een nieuwe film of serie kunt kijken. Ook heeft Netflix een ruim aanbod van klassiekers. Dit is natuurlijk ook leuk, als je eens niet het nieuwste wil zien!

Uniek aan Netflix, is dat Netflix ook eigen series en films produceert. Deze kun je enkel bekijken via Netflix. Zo heb je bijvoorbeeld de populaire serie House of Cards, Fargo en Orange is the new Black. Ook maakt Netflix zelf documentaires. Dit zorgt ervoor dat je altijd iets kunt vinden op Netflix, dat je nog niet gezien hebt!

Voor Netflix betaal je maandelijks een vast bedrag, het Netflix abonnement. Je kunt dan kiezen met hoeveel apparaten je tegelijk wilt kijken. Het bedrag hangt dan ook af van van het aantal apparaten dat je tegelijk wil kunnen gebruiken. Dit is dan ook het verdienmodel van Netflix. Er wordt namelijk verder geen reclame getoond tijdens het kijken. En dat zorgt ervoor dat Netflix zo populair is. Wil je tijdens de film of serie dan toch even naar de WC? Geen probleem, je kunt het afspelen gewoon pauzeren en hervatten zodra je terug bent!

Heeft Netflix nog concurrentie?

Een andere vraag die we vaak krijgen, is wat de alternatieven zijn voor Netflix. Het zijn er -nog- niet heel veel, al zitten er wel enkele interessante tussen. Zo is er bijvoorbeeld Amazon Instant Video. Hier zullen we in een ander artikel dieper op ingaan. Deze dienst is in Nederland en Belgiƫ namelijk nog niet volledig operationeel. Je kunt er series mee bekijken die je op Netflix nog niet aantreft. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe seizoen van de populaire serie 24.

Amazon Instant Videowerkt echter wel anders dan Netflix. Je betaald hier namelijk geen vast bedrag per maand, zoals bij het Netflix abonnement. Op Amazon Instant Video, betaal je namelijk per aflevering die je wil kijken. Deze aflevering wordt dan 'jouw eigendom'. Je kunt de aflevering online bekijken, maar ook downloaden op een extern apparaat. Wil je een volledig seizoen kijken zodra het uitkomt? Dan kun je een zogenoemde pass kopen waarmee je alle afleveringen kunt bekijken.

Een concurrent van Nederlandse bodem, is het Videoland abonnement. De look en feel van Videoland, komt sterk overeen met die van Netflix. Videoland, hanteert ook een vast maandelijks bedrag. Ook Videoland kun je installeren en gebruiken op de Android tv box. Uniek aan deze dienst, is het ruime aanbod van Nederlandse films en series. Denk bijvoorbeeld aan Divorce of Hartenstraat.

Netflix op de Android tv box bekijken

Standaard installeren we Netflix op de Android tv box. Je hoeft je hier dan ook niet druk om te maken. Het is mogelijk om in Netflix verschillende profielen aan te maken. Zo ook een profiel voor kinderen (het kids profiel). Kies je voor dit profiel, dan kun je enkel films en series bekijken die voor kinderen geschikt zijn. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Je hoeft je dan geen zorgen te maken, over wat er precies bekeken wordt.

Voor elke Netflix gebruiker kun je een los Netflix profiel maken. Dit is beslist een aanrader. Netflix geeft je namelijk suggesties op basis van de films en series die jij volgt. Zo kun je makkelijk in aanraking komen met nieuwe content! Ook handig, is de mogelijkheid om 'verder te kijken' op een ander apparaat. Zo spraken we ooit een klant die aangaf Netflix op de TV te pauzeren, om verder te kijken op de mobiel bij een WC bezoek..

Wil je ook kunnen gaan genieten van Netflix? Neem dan eens een kijkje tussen onze Android tv boxen. Netflix wordt op alle aangeboden apparaten ondersteund!

Tevreden over dit bericht? Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van storingen en tips:

de TvExpert

Terug naar boven ↑