Show/hide navigation (0)

Satelliet tv, schotel tv of toch de Android tv box?

Je hebt het vast wel eens in je buurt gezien. Een schotel op het dak bij een bewoner in je wijk. Waarom wordt er gekozen voor een schotel? En hoe werkt het TV kijken via de schotel nu eigenlijk precies? Zijn er dan geen alternatieve oplossingen? In dit artikel gaan we in op deze vragen. We vertellen over de werking van satelliet tv en leggen je uit hoe je met een Android tv box tot hetzelfde resultaat komt – voor minder geld en zonder schotel op het dak.

 

De top 3 satelliet tv vervangers

 
1. de X98 Pro (3GB)
X98 Pro

De X98 Pro van € 119,95. Wil je graag zonder haperen en problemen TV kunnen kijken? Genieten van films, series en sportwedstrijden? Zonder problemen apps als die van Canal Digitaal, Netflix, Kijk of NLZiet afspelen? Dan is de X98 Pro dé ideale keuze. De WiFi antenne zorgt voor een goede ontvangst en de 3GB geheugen voor een vlotte weergave!

bekijken »

kopen »

  • Voordelen
  • Ondersteuning voor 4K
  • Externe WiFi antenne
  • Ondersteuning voor Kijk, Canal Digitaal en NLZiet
 
2. de X92 Pro (2GB)
X92 Pro

De X92 Pro van € 89,95. Ben je opzoek naar een krachtige Android tv box die aanzienlijk goedkoper is dan een schotelantenne met decoder? Een Android tv box die krachtig is en in staat is om vlekkeloos tv, films en series af te spelen? Dan zit je helemaal goed met de X92 Pro. Dit model beschikt over een externe WiFi antenne die zorgt voor een optimaal signaal!

bekijken »

kopen »

  • Voordelen
  • Afspelen in 4K resolutie
  • Externe WiFi antenne
  • Ondersteuning voor Kijk, Canal Digitaal en NLZiet
 

Satelliet tv via de schotel, voor wie?

Tv kijken kan tegenwoordig op verschillende manieren. Zo heb je tv via de kabel maar ook tv via een satelliet schotel. Tv kijken via de kabel is doorgaans de gebruikelijke manier. Toch zijn er nog veel mensen die via de satelliet schotel tv kijken omdat zij een bepaald pakket aan zenders willen hebben. Ook als je geen internetverbinding hebt, kan kijken via een satelliet schotel een uitkomst bieden, aangezien je voor kabel tv een internetverbinding nodig hebt.

Wil je nou echt graag bepaalde zenders ontvangen die niet op reguliere kabel TV te bekijken zijn, dan zijn er tegenwoordig meer opties dan alleen een satelliet schotel. Zo heb je bijvoorbeeld de Android TV box, waarmee je ook speciale zenders kan ontvangen en waar ik in dit artikel meer over ga vertellen.

Als eerste ga ik uitleggen hoe tv ontvangen via een satelliet schotel werkt en noem ik enkele kosten die daaraan verbonden zijn. Daarna leg ik uit hoe de Android TV box werkt, wat de voordelen daarvan zijn, zowel in gebruik als economisch.

Tv via de satelliet schotel

Het ontvangen van tv via de schotel is een andere manier dan de gebruikelijke kabel tv. Je kan een abonnement afsluiten om via de satelliet televisiesignalen te ontvangen. Je ontvangt deze signalen dan via een schotel of schotelantenne. De signalen die worden ontvangen worden via de schotel of schotelantenne doorgestuurd en elektronisch aangepast. Door deze elektronische aanpassing, kunnen mensen die geen abonnement hebben deze signalen niet downloaden. De kwaliteit van satelliet tv is over het algemeen beter dan dat van kabel tv. Daarnaast is satelliet tv handig op plekken waar je geen internetverbinding hebt. Je kan dan alsnog gewoon tv ontvangen op je schotel, met dezelfde hoge kwaliteit. Het abonnementen geld dat je voor satelliet tv betaald is daarnaast meestal goedkoper dan het geld dat je voor kabel tv betaald. Echter is de Android TV box een nog goedkopere en gebruikersvriendelijkere optie, waar je wel de kwaliteit van satelliet tv bij behoudt.

Voordat ik deze voordelen ga bespreken, ga ik eerst nog een kostenplaatje schetsen van satelliet tv. Op deze manier kun je goed het economische voordeel van de Android TV box zien. In Nederland zijn er twee aanbieden van satelliet tv. Dit zijn Canal Digitaal en Joyne. Via de Canal Digitaal Basis aansluiting kun je 56 zenders ontvangen en via het Canal Digitaal Familie HD pakket 77. Joyne heeft een basis pakket van 40 zenders. Daarnaast bieden beide providers nog 500 zenders aan die vrij te ontvangen zijn. De pakketten van beide providers beginnen vanaf €22,95 per maand, exclusief kortingen.

TV kijken via de Android TV box

De Android TV box is een optie voor iedereen die een internetverbinding heeft. Als je dus op de camping staat of ergens anders waar je tv wil kijken zonder internetverbinding, dan kun je beter bij satelliet tv blijven.

Via de Android TV box kun je gebruik maken van smart TV opties zoals de Google Play Store. Zo kun je apps downloaden op je televisie. Denk bijvoorbeeld aan apps zoals NPO en RTLXL. Daarnaast kun je natuurlijk ook de app van Canal Digitaal downloaden, die op de app dezelfde zenders aanbiedt als via satelliet tv. De app kost je slechts €9,95 per maand, wat dus al een flink verschil is met de €22,95 van je satelliet abonnement. Per jaar kan je met het aanschaffen van een Android TV box zo al ruim €156 besparen op abonnement kosten. Naast apps die reguliere tv zenders aanbieden, kan je met de Android TV box ook apps zoals Netflix en Videoland downloaden. Dit zijn apps die series en films aanbieden. Ook hiervoor betaal je natuurlijk een maandelijkse bijdrage, maar je kan het gebruik van de Android TV box dus zo duur maken als je zelf wil.

de TvExpert

Terug naar boven ↑