Show/hide navigation (0)

Satelliet tv, schotel tv of toch de Android tv box?

Je hebt het vast wel eens in je buurt gezien. Een schotel op het dak bij een bewoner in je wijk. Waarom wordt er gekozen voor een schotel? En hoe werkt het TV kijken via de schotel nu eigenlijk precies? Zijn er dan geen alternatieve oplossingen? In dit artikel gaan we in op deze vragen. We vertellen over de werking van satelliet tv en leggen je uit hoe je met een Android tv box tot hetzelfde resultaat komt – voor minder geld en zonder schotel op het dak.

 

De top 3 satelliet tv vervangers

 
1. de X98 Pro (3GB)
X98 Pro

De X98 Pro van € 119,95. Wil je graag zonder haperen en problemen TV kunnen kijken? Genieten van films, series en sportwedstrijden? Zonder problemen apps als die van Canal Digitaal, Netflix, Kijk of NLZiet afspelen? Dan is de X98 Pro dé ideale keuze. De WiFi antenne zorgt voor een goede ontvangst en de 3GB geheugen voor een vlotte weergave!

bekijken »

kopen »

  • Voordelen
  • Ondersteuning voor 4K
  • Externe WiFi antenne
  • Ondersteuning voor Kijk, Canal Digitaal en NLZiet
 
2. de X92 Pro (2GB)
X92 Pro

De X92 Pro van € 89,95. Ben je opzoek naar een krachtige Android tv box die aanzienlijk goedkoper is dan een schotelantenne met decoder? Een Android tv box die krachtig is en in staat is om vlekkeloos tv, films en series af te spelen? Dan zit je helemaal goed met de X92 Pro. Dit model beschikt over een externe WiFi antenne die zorgt voor een optimaal signaal!

bekijken »

kopen »

  • Voordelen
  • Afspelen in 4K resolutie
  • Externe WiFi antenne
  • Ondersteuning voor Kijk, Canal Digitaal en NLZiet
 

Satelliet tv via de schotel, voor wie?

Eigenlijk is er maar 1 groep mensen, voor wie er geen (goedkoper)alternatief is dan het TV kijken via de schotelantenne. Dit zijn de mensen die geen beschikking hebben over een internet verbinding. Zit je bijvoorbeeld op een boot, of verblijf je op de camping zonder internet? Dan kom je niet onder het TV kijken via de schotel uit. Beschik je wel over een internet verbinding? Lees dan snel verder en ontdek wat de Android tv box voor jou kan betekenen!

Satelliet tv via de schotel, hoe werkt het?

Het ontvangen van tv via de schotel, ook wel satelliet tv genoemd, is een andere manier (dan via de gebruikelijke kabel) om het (televisie)signaal te ontvangen. Je kunt het zien als een eigen omroepdienst. De aangesloten abonnees, krijgen het televisiesignaal binnen op een ontvanger. Deze telvisiesignalen ontvang je via een schotel of schotelantenne.

De tv signalen die je ontvangt via de satelliet zijn versleuteld. Zo is het niet mogelijk voor niet betalende abonnees om deze te downloaden. Je dient je dus aan te melden (en abonnementsgeld te betalen) om satelliet televisie te kijken. Het grote verschil? Deze abonnementsgelden liggen een stuk lager dan de kosten van een kabel provider. Je betaald dus aanzienlijk minder voor je aansluiting.

Om gebruik te kunnen maken van satelliet tv, heb je dus een aantal zaken nodig. Allereerst dien je te beschikken over een abonnement, om het signaal te kunnen downloaden. Verder heb je een schotel of schotelantenne nodig, om het signaal mee te kunnen ontvangen. Daarnaast heb je een decoder nodig, om het signaal te kunnen decoderen.

Welke satelliet tv providers zijn er precies?

Zoals je net gelezen hebt, heb je een abonnement nodig om satelliet tv te kunnen bekijken. De twee aanbieders in Nederland zijn Canal Digitaal en Joyne. Canal Digitaal is al actief op de markt sinds 1996. Joyne is een relatief nieuwe speler, die sinds augustus 2017 actief is. Via de Canal Digitaal Basis aansluiting, kun je 56 zenders ontvangen, via het Canal Digitaal Familie HD pakket zijn dit er 77. Joyne heeft 40 zenders in haar basis pakket zitten. Beide providers bieden daarnaast nog eens ruim 500 zenders aan die vrij te ontvangen zijn. De abonnementen beginnen van €22,95 per maand, exclusief kortingen.

Hoe werkt TV kijken op de Android tv box?

Allereerst is het belangrijk om te kijken of de Android tv box een mogelijkheid voor je is. Eigenlijk is daar maar één vereiste voor: de beschikking over een (kabel)internet verbinding. Zit je op een boot, of in een gebied zonder internet? Dan heb je helaas niets aan een Android tv box.

Op de Android tv box, kun je gebruik maken van de Google Play Store. Dit stelt je in staat om apps te installeren. Er zijn immers een hoop verschillende apps beschikbaar om TV mee te kijken. Zo ook die van Canal Digitaal. Je kunt via Canal Digitaal voor €9,95 per maand dezelfde zenders bekijken, als die je ook ontvangt via het satelliet pakket. Scheelt je dus meteen al €13 per maand en dus €156 per jaar! Daarnaast zijn er ook andere providers, waarmee je via de Android tv box TV kunt kijken. Denk bijvoorbeeld aan NLZiet, die €7,95 per maand vraagt of Kijk. Je hebt naast de Android tv box en het abonnement op de TV dienst verder niets nodig.

de TvExpert

Terug naar boven ↑