Show/hide navigation (0)

Een KODI buffer probleem? Zo stop je het KODI bufferen!

Heb je het wel eens meegemaakt? Dat je net lekker via KODI aan het kijken bent en ineens is daar het 'buffering' scherm? Blijkt de KODI buffer vol te zitten. Erg vervelend, want op die manier is er geen pret aan om te kijken. We leggen je dan ook graag stap voor stap uit hoe je dit probleem op kunt lossen. Wel is het belangrijk om even na te gaan hoe nieuw je KODI mediaspeler nog is.

Helemaal klaar met het KODI bufferen?

Heb je de Android tv box alweer enige tijd geleden gekocht? Of is de Android tv box via de wifi aangesloten zonder externe antenne? Dan kan het goed, dat je Android tv box simpelweg verouderd is. We hebben daarom hieronder een selectie gemaakt van een drietal krachtige boxen. Kies in het winkelmandje “installeer populaire apps”, en wij configureren de box meteen goed. Ben je direct af van het buffer probleem! Nog wel vertrouwen in je huidige Android tv box? Scrol dan even verder!

 
1. de X92 Pro (2GB)
X92 Pro

De X92 Pro van € 89,95 is een krachtige Android tv box. Met zijn sterke wifi-antenne, is dit de ideale box om gratis te streamen. Dankzij de 2GB geheugen, zal je geen last van haperingen of buffer problemen hebben. Verder heeft de X92 Pro maar liefst 16GB opslag ruimte en ondersteuning voor DTS geluid. Klaar voor een gezellig bioscoop avondje?

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 17.6
 • Externe WiFi antenne
 • Overzichtelijke menu's
 
2. de X98 Pro (3GB)
X98 Pro

De X98 Pro van € 119,95 is een complete Android tv box die geschikt is voor iedereen die gratis films en series kijken wil. Voorzien van 3GB geheugen, is dit model in staat de stream ver vooruit te bufferen. Het resultaat? De dagen van haperingen zijn verleden tijd! Met dank aan de krachtige processor en sterke videokaart, kun je met dit model onbeperkt gratis streamen!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 17.6
 • Voorzien van een 'steelcase' design
 • Externe WiFi antenne
 
3. de X96 Pro (2GB)
X96 Pro

De X96 Pro met 2GB geheugen van € 73,95 is momenteel een van de bekendste mediaspelers. Uitgerust met maar liefst 2GB geheugen en voorzien van de originele S905X processor, is dit de finishing touch voor je home cinema set. Heb je de popcorn al in huis voor een heerlijk film avondje? Met de X96 Pro (2GB) ben je er in elk geval klaar voor!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 6.0 en Kodi 17.1
 • Mooie strakke afwerking
 • Originele S905X processor
 

De KODI buffer legen? Verwijder tijdelijke bestanden en pas de KODI buffer instellingen aan..

KODI maakt veelal gebruik van streaming. Om dit te zonder onderbrekingen te kunnen doen, slaat KODI de video tijdelijk op in je RAM geheugen of je harde schijf. Gebeurd er iets met je internet verbinding, dan kan KODI de video doorspelen vanuit de cache. Ondertussen wordt de verbinding weer hersteld. Je begrijpt dat dit een belangrijk onderdeel is voor het vlekkeloos afspelen. Heb je immers niet genoeg ruimte op de hardeschijf of in de cache, dan stottert je beeld non stop. Standaard slaat KODI slechts 60MB op. Kan je Android tv box meer aan? Dan is het aan te raden om meer ruimte toe te kennen aan je cache file size!

Een handige addon om je hierbij te helpen, is de Ares Wizzard. Dit is een gratis addon, die automatisch de beste instellingen op basis van je TV box installeert. Met de volgende stappen installeer je deze addon op je Android tv box:

 • 1. Download de Ares Wizzard van de site: https://areswizard.co.uk/
 • 2. Vanaf het hoofdmenu van Kodi, navigeer je naar systemsettingsaddonsinstall from zip file
 • 3. Kies de Ares Wizard zip file en wacht tot de 'installatie voltooid' popup verschijnt rechts onderin je scherm
 • 4. Open de Ares Wizard vanaf het hoofdmenu onder het kopje programs en druk dan op de tweaks knop.

je ziet nu dit menu

Als je vervolgens op next drukt en dan op generate settings, dan zal Ares Wizard automatisch de optimale cache settings instellen voor je apparaat. De meest belangrijkste setting, is die bovenaan staat: de video cache size. Heb je veel RAM geheugen in je TV box? Dan zal Ares Wizard deze instelling flink omhoog gooien!

Een andere belangrijke instelling op deze pagina, is de instelling boven de apply these settings knop: buffer mode. Er zijn vier verschillende buffer modes waar je uit kunt kiezen.

 • MODE 1: in mode 1, zal KODI alle internet stream (dus ook FTP en andere bijzondere video streams) bufferen
 • MODE 2: in mode 2, zal KODI alles bufferen, zelfs lokale files
 • MODE 3: in mode 3, zal KODI alleen streams van andere websites bufferen
 • MODE 4: in mode 4, zal KODI niets bufferen

Heb je een Android tv box met veel geheugen? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van mode 2 voor het bufferen (buffer alles). Een grote buffer file, zorgt ervoor dat je snel alles kunt laden van de stream, wat resulteert in een soepele weergave!

Verwijder de tijdelijke bestanden uit KODI

Crashed KODI uit het niets? Of loopt KODI vast? Dan is het goed mogelijk dat je harde schijf vol begint te raken. Heb je een standaard TV box, dan is het goed mogelijk dat je maar 8GB hebt. Deze zit natuurlijk zo vol, zeker als je gebruik maakt van veel addons. In Ares Wizard, zit ook een maintenance knop. Als je hier op drukt, dan zou je een scherm moeten zien dat er zo uitziet:

Kies vervolgens voor delete thumbnails en delete packages om het af te ronden. Opgelost! Als het goed is merk je, na het opnieuw opstarten van je Android tv box, direct resultaat.

Tevreden over dit bericht? Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van storingen en tips:

de TvExpert

Terug naar boven ↑