Show/hide navigation (0)

Zo kun je overal draadloos tv kijken

Als je thuis bent, is televisie kijken lekker makkelijk. Je hebt waarschijnlijk een gewone tv-aansluiting en een kastje voor digitale tv. Maar we leven niet alleen maar thuis – aan een aansluiting heb je niet zoveel als je op de camping of op een boot zit. Gelukkig zijn al steeds meer films en series online te streamen, en bij sommige providers kun je zelfs live televisie kijken als je maar een werkende internetverbinding hebt. Dat kan op je mobiel of tablet, maar tegenwoordig ook met iedere tv. Zelfs tv’s die niet “smart” zijn kunnen het, met een beetje hulp van een Android box. De drie beste boxen kun je alvast hieronder vinden, hoe ze je kunnen helpen met televisie kijken leggen we daaronder uit.

De top 3 boxen om draadloos tv te kijken

 
1. de TX5 Pro Max (4GB)
T9 Pro

De TX5 Pro Max van € 179,95 beschikt niet alleen over DDR4 geheugen, ook Android 8.1 is op de box aanwezig. Verder is dit model voorzien van een sterke externe dB antenne en daarmee de eerste Android tv box met WiFi antenne én 4GB geheugen!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 8.1 en Kodi 18.1
 • Voorzien van een sterke dB antenne
 • Uitgerust met de nieuwste S905X2
 
2. de X92 Pro (2GB)
X92 Pro

De X92 Pro van € 89,95 die dankzij de externe WiFi antenne uitermate geschikt is om draadloos tv te kijken. Voorzien van 2GB geheugen, ben je er zeker van dat er geen buffer problemen zullen ontstaan. De krachtige processor van de X92 Pro zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig door de schermen heen navigeert. Een perfecte box dus voor op de camping, op de boot of in het buitenland!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 17.6
 • Voorzien van de S912 processor
 • Externe WiFi antenne
 
3. de X98 Pro (3GB)
X98 Pro

De X98 Pro met 3GB geheugen van € 119,95 is momenteel de krachtigste Android tv box met een externe WiFi ontvanger. De box komt met maarliefst 3GB geheugen, wat vertragingen en buffer problemen naar het verleden stuurt. Staat de popcorn al klaar? De X98 Pro staat garant voor een geslaagde avond!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 6.0 en Kodi 17.6
 • Strak “steelcase” design
 • 3GB geheugen
 

TV kijken op de boot

Als je televisie wil kijken op je boot, is het natuurlijk belangrijk dat je een beetje zuinig bent met de elektriciteit. Vaak werken je stopcontacten op een accu, en zijn er bovendien niet zo veel. Als je dan een televisie én een digitale tv-kastje én een laptop die je op te televisie kunt aansluiten om mee te streamen nodig hebt, wordt het wel heel druk op de boot. Het is natuurlijk hartstikke handig om naast je televisiescherm maar één kastje nodig te hebben waar je alles op kunt doen: de Android-box. Je sluit hem aan, verbindt hem met je internet, en je bent klaar om in hoge kwaliteit televisie te kijken. Via Netflix of Videoland, maar ook via de live tv-app die je provider misschien aanbiedt. Het zijn zuinige apparaten, dus je stroomvoorziening wordt niet meteen helemaal leeg getrokken. Heb je geen WiFi op je boot, maar wel bijvoorbeeld een onbeperkte databundel voor je mobiel? Dan kun je in de instellingen van je mobiel een WiFi-hotspot aanzetten en dat gebruiken om verbinding te maken.

TV kijken op de camping

Op de camping loop je tegen eenzelfde probleem aan als op een boot: er zijn relatief weinig stroomvoorzieningen. Ook hier is het dus superhandig als al je televisie kunt regelen met één klein doosje. Op de Android-box kun je gewoon streamen en, als je tv-provider dat aanbiedt, rechtstreeks televisie kijken. Dat is soms wel iets moeilijk op de camping: niet iedere camping heeft een goed WiFi-signaal, vooral als je ver van de router af staat. Sommige Android-boxen hebben speciale antennes die ervoor dienen om zelfs de wat zwakkere signalen op te vangen. Zo lukt het al een stuk beter om het meeste uit je Android-box te halen. Ook als je even een tijdje rustig aan wil doen op vakantie, is het dus heel makkelijk om je favoriete series bij te houden of die belangrijke sportwedstrijd live te volgen.

NPO kijken in het buitenland

Heb je al eens geprobeerd buiten Nederland een NPO-programma terug te kijken? Dat lukt niet altijd door de zogenaamde “geoblock” – omdat de NPO sommige programma’s alleen in Nederland mag uitzenden, kun je ze niet vanuit een ander land terugkijken. Gelukkig ondersteunen Android-boxen het gebruik van VPN-verbindingen. Dat houdt in dat je verbinding zich voordoet als een Nederlandse verbinding, zelfs als je je in het buitenland bevindt. Zo kun je dus tóch van programma’s in de NPO-app genieten op vakantie. Hoe je een VPN kunt instellen op de box en welke VPN-service goed werkt, kun je lezen in deze blog. Als bijkomend voordeel kun je hiermee soms ook het buitenlandse aanbod van andere streamingsites zoals Netflix gebruiken. Als je geen zin hebt om een VPN aan te schaffen, kun je ook terecht op de site en app van BVN, een speciale samenwerking tussen Nederlandse en Belgische zenders waar je veel Nederlandse series en shows gewoon wereldwijd kunt (terug)kijken.

TV kijken op de beamer

Soms wil je gewoon de echte bioscoopervaring: licht uit, beamer aan, en dan genieten van de beste films of series. Als je dat probeert met je digitale tv-kastje, of video moet streamen via je computer, wordt het al snel een gigantische warboel van kabels. Gelukkig kun je ook hier je Android-box simpel en snel voor gebruiken. De meeste moderne beamers werken met HDMI-aansluitingen, en een Android-box wordt zelfs al geleverd met een HDMI-kabel. Mocht je een beamer hebben met een andere aansluiting, dan zijn er vaak verloopstekkers te koop zodat je de box alsnog kunt aansluiten. Heb je thuis ook een uitgebreide geluidsinstallatie staan zodat je films nog extra meeslepend worden? De meeste Android-boxen hebben ook een analoge aansluiting die je kunt gebruiken met je home cinema-set. Dan hoef je alleen nog maar wat lekkers te pakken en op de bank te ploffen, en is je avondje thuisbioscoop compleet.

Tevreden over dit bericht? Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van storingen en tips:

de TvExpert

Terug naar boven ↑