Show/hide navigation (0)

De beste Android tv box met KODI van 2017 kopen

Benieuwd naar onze beste Android tv box met KODI van 2018 voor dé scherpste prijs? Bekijk hier de mediaspelers!

De vraag ik wil graag de beste android tv box met kodi kopen, welke is dit? ontvangen we met enige regelmaat. En dat is best een lastige vraag, om eerlijk te zijn. Er bestaat namelijk niet direct zoiets als de beste android tv box. De belangrijkste reden, is namelijk dat dit afhankelijk is van je wensen. In deze uitleg, die we proberen up-to-date te houden, gaan we je uitleggen hoe je de beste Android tv box kiezen kunt, op basis van je wensen. Onderaan deze pagina vindt je een handige samenvatting, waarin je kunt zien welke TV box past bij welke wens. Ben je er klaar voor?

Bepaal vooraf wat je wil doen met de TV box

Hoezo, wat ik wil doen met de TV box? Gewoon, tv kijken! Ojah, misschien ook wel eens een game spelen.. En die 3D presentatie van kantoor, kan ik die ook bekijken? Ah, dan wil ik dat ook doen, ja.

Met een Android tv box is veel meer mogelijk dan je denkt. Probeer dan ook vooraf goed te bedenken wat je er allemaal mee wil gaan doen. Of zelfs, welke apps je wil gaan gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een aansluiting van de provider Ziggo? Dan is er de Ziggo GO app die je op de Android tv box kunt installeren. Wil je Netflix gaan kijken? Of gebruik gaan maken van de RTL XL app? Of misschien foto's bekijken die opgeslagen zijn op een USB schijf? Al deze keuzes hebben invloed op de beste android tv box. Want kies je een Android tv box zonder USB poorten, dan kan die nog zo goed zijn... ;-)

Bedenk wat je aan wil sluiten op de Android tv box

Je kunt een hoop apparatuur aansluiten op je Android tv box. Denk bijvoorbeeld aan een draadloos toetsenbord, of een joystick om te gamen. Of wat dacht je van een USB schijf of SD kaart vol foto's? Dan is het natuurlijk wel fijn als de Android tv box beschikt over een SD-slot, of genoeg USB poorten.

Eigenlijk sluit je elke Android tv box aan, via een HDMI aansluiting. Heb je een TV waar geen HDMI aansluiting op zit, maar SCART? Dan is het goed om te weten dat wij hiervoor een converter hebben. Zo kun je de TV box alsnog aansluiten op je televisie. Wel zo prettig om vooraf te weten!

Een 1GB of 2GB uitvoering?

Bij de TvExpert kom je verschillende Android tv boxen tegen. Sommige zijn voorzien van 1GB geheugen, andere beschikken over 2GB. Het geheugen gebruikt de Android tv box, om tijdelijk data op te slaan. Dit wordt ook wel bufferen genoemd. Hoe meer geheugen de TV box heeft, hoe meer er kan worden opgeslagen. Dit komt de snelheid/laadtijd ten goede.

Ben je van plan om games te gaan spelen op de Android tv box? Of wil je zware grafische films bekijken? Dan is de keuze voor meer geheugen een aanrader. Ben je van plan om via Netflix of KODI films te kijken? Dan kun je ook prima vooruit met 1GB geheugen!

Advies: voor iemand die de TV box veel gebruiken gaat

Zie je jezelf als een echte filmfan? Kijk je graag naar films in hoge resolutie met snelle beelden? Of ben je meer van de series of sportwedstrijden? Of wil je games zoals bijvoorbeeld Asphalt op de TV kunnen spelen? Dan is een Android tv box met 2GB een aanrader. Afhankelijk van je budget, raden we de volgende twee Android tv boxen aan:

1. de X92 Pro (2GB) van €92,95 (link), voorzien van 2GB geheugen, de S912 chipset, Android 6.0 en 16GB opslagruimte.
2. de Mini M8S II (2GB) van €79,95 (link), voorzien van 2GB geheugen, de S905X chipset, Android 6.0 en 8GB opslagruimte.

Ben je van plan de Android tv box op het internet aan te sluiten via WiFi? Dan is het goed om te weten dat de X92 Pro is voorzien van een extra sterke WiFi antenne. Dit zorgt voor een krachtiger signaal, waardoor je internet verbinding sneller is.

Advies: voor iemand die de TV box met regelmaat gebruiken gaat

Vindt je het leuk om van tijd tot tijd eens een film te kijken? Via Netflix, Videoland, KODI of bijvoorbeeld met de Ziggo GO app? Natuurlijk wil je dat de Android tv box nog een tijd actueel is. We hebben dan ook een selectie gemaakt, die is voorzien van de nieuwste Android versie en een recente chipset. Zo voorkom je dat je apps ineens niet meer ondersteund worden. De TV boxen die we je aanraden zijn dan ook:

1. de X96 Pro (1GB) van €56,95 (link), voorzien van 1GB geheugen, de S905X chipset, Android 6.0 en 8GB opslagruimte.
2. de Mini M8S II (1GB) van €58,95 (link), voorzien van 1GB geheugen, de S905X chipset, Android 6.0 en 8GB opslagruimte.

Het verschil tussen beide bovenstaande TV boxen? Het formaat. De Mini M8S II is nog net een stukje kleiner van de X96 Pro. Je kunt deze Android tv box dan ook eenvoudig kwijt in de huiskamer!

Advies: voor iemand die de TV box soms gebruiken gaat

Ben je niet van plan de Android tv box veel te gebruiken, of speelt budget een belangrijke rol? Dan willen we je eerst adviseren erg voorzichtig te zijn bij het maken van je keuzen. Er zijn namelijk een hoop aanbieders, die verouderde modellen voor een spotprijs aanbieden. Zo is er bijvoorbeeld de MXQ (let op, het woord Pro ontbreekt!). Deze Android tv box is nog voorzien van Android 4.4 Kitkat en maakt gebruik van een oude S805 chipset. Je zult dan ook merken dat er nog maar weinig apps werken op dit model.

Wij raden dan ook de MXQ Pro S905 van €41,95 (link), voorzien van 1GB geheugen, de S905 chipset, Android 5.1 en 8GB opslagruimte aan. Met deze Android tv box kun je voorlopig nog vooruit. Wel goed om te weten, is dat de Ziggo GO! app niet wordt ondersteund op de S905 (en S805) chipset. Ben je dan ook van plan deze app te gebruiken, dan raden we je aan een iets duurder model te kopen!

Advies op maat nodig?

Kom je er toch niet helemaal uit, of ben je benieuwd of de Android tv box die je kopen wil wel de best passende is? Stuur ons dan een e-mail bericht zodat we je kunnen helpen. Probeer hierin zo specifiek mogelijk aan te geven waar je de Android tv box voor wil gebruiken. We kunnen je dan een zo goed mogelijk advies op maat geven!

de TvExpert

Terug naar boven ↑