Show/hide navigation (0)

De beste Android tv box met KODI van 2017 kopen

Benieuwd naar onze beste Android tv box met KODI van 2018 voor dé scherpste prijs? Bekijk hier de mediaspelers!

De vraag ik wil graag de beste android tv box met kodi kopen, welke is dit? ontvangen we met enige regelmaat. En dat is best een lastige vraag, om eerlijk te zijn. Er bestaat namelijk niet direct zoiets als de beste android tv box. De belangrijkste reden, is namelijk dat dit afhankelijk is van je wensen. In deze uitleg, die we proberen up-to-date te houden, gaan we je uitleggen hoe je de beste Android tv box kiezen kunt, op basis van je wensen. Onderaan deze pagina vindt je een handige samenvatting, waarin je kunt zien welke TV box past bij welke wens. Ben je er klaar voor?

Meteen het advies bekijken? Geef aan hoe vaak je naar film/sport/series kijkt:

Altijd
Vaak
Regelmatig
Soms

 

Advies: voor de die hard

Beschouw jij jezelf als iemand die veel van de Android tv box gebruik gaat maken? Kan voor jou de film niet vlot genoeg weergegeven worden? Hou je ervan om realistische games in hoge resolutie af te spelen? Dan hebben we hier de mogelijkheden voor je uiteengezet.

 
1. de H96 Pro (4GB)
H96 Pro

De H96 Pro van € 159,95 is terecht uitgeroepen tot de meest krachtige Android tv box van dit moment. Met 4GB geheugen en een harde schijf van maarliefst 32GB is dit ook niet zo verwonderlijk. Daarnaast tref je de RK3328 chipset en draait de H96 Pro op Android 7.1. Dit model beschikt over DTS geluid en 4K UHD beeldkwaliteit, met 3D support. De H96 is geschikt voor iedereen die gaat voor de hoogste kwaliteit.

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 17.6
 • Ultra-HD beeldkwaliteit en DTS-geluid
 • Beschikt over USB 3.0
 
2. de X98 Pro (3GB)
X98 Pro

De X98 Pro van € 119,95 is een complete Android tv box voor de die hard gebruiker. Deze Android tv box is uitgerust met 3GB geheugen en voorzien van een 16GB harde schijf. Ook is er een externe WiFi antenne bevestigd op het apparaat, wat zorgt voor een nog stabielere verbinding. De X98 Pro beschikt over een S912 processor en draait stabiel op Android 7.1. Het gelikte 'steelcase' design van de X98 Pro, zorgt ervoor dat deze mooi tussen de homecinema set past.

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 6.0 en Kodi 17.6
 • Voorzien van een 'steelcase' design
 • Externe WiFi antenne
 

terug naar boven ↑

Advies: voor de grote film, sport, games en serie fan

Zie je jezelf als een echte filmfan? Kijk je graag naar films in hoge resolutie met snelle beelden? Of ben je meer van de series of sportwedstrijden? Of wil je games zoals bijvoorbeeld Asphalt op de TV kunnen spelen? Dan is een Android tv box met 2GB een aanrader. Afhankelijk van je budget, raden we de volgende twee Android tv boxen aan:

Ben je van plan de Android tv box op het internet aan te sluiten via WiFi? Dan is het goed om te weten dat de X92 Pro is voorzien van een extra sterke WiFi antenne. Dit zorgt voor een krachtiger signaal, waardoor je internet verbinding sneller is.

 
1. de X92 Pro (2GB)
X92 Pro

De X92 Pro van € 89,95 is een krachtige Android tv box. Deze Android tv box is geschikt voor gebruik op een WiFi verbinding, dankzij de krachtige externe WiFi antenne. Voorzien van 2GB geheugen en een krachtige S912 processor, zullen buffer problemen verleden tijd zijn. De X92 Pro heeft 16GB opslagruimte en draait op Android 7.1. Een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding dan ook!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 17.6
 • Externe WiFi antenne
 • Overzichtelijke menu's
 
2. de Z66X Pro (2GB)
Z66X Pro

De Z66X Pro van € 74,95 is Android tv box die geschikt is voor de fanatieke gebruiker. Ga je de Android tv box aansluiten via de kabel, of heb je een sterke WiFi verbinding? Dan is dit de krachtpatser die je homecinema set compleet maakt. De Z66X is voorzien van 2GB geheugen en heeft een ZX296716 chipset. Met 16GB harde schijf en voorzien van Android 7.1 is dit een Android tv box die terecht op deze plek staat!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 7.1 en Kodi 18.0
 • Strak afgewerkt design
 • Haarscherp beeld en geluid
 

terug naar boven ↑

Advies: voor iemand die de mediaspeler met KODI regelmaat gebruiken gaat

Vindt je het leuk om van tijd tot tijd eens een film te kijken? Via Netflix, Videoland, KODI of bijvoorbeeld met de Ziggo GO app? Natuurlijk wil je dat de Android tv box nog een tijd actueel is. We hebben dan ook een selectie gemaakt, die is voorzien van de nieuwste Android versie en een recente chipset. Zo voorkom je dat je apps ineens niet meer ondersteund worden.

Het verschil tussen beide bovenstaande TV boxen? Het formaat. De Mini M8S II is nog net een stukje kleiner van de X96 Pro. Je kunt deze Android tv box dan ook eenvoudig kwijt in de huiskamer! De TV boxen die we je aanraden zijn dan ook:

 
1. de X96 Pro (Deluxe Edition) (1GB)
X96 Pro

De X96 Pro van € 55,95 is momenteel een van de bekendste mediaspelers. Het model heeft een variant met 2GB (bekijk hier) die nog sneller is. De versie die je bij de TvExpert vindt, heeft de originele S905X processor. Tezamen met de krachtige Mali videokaart, resulteert dit in een scherp beeld. Door de kleine omvang, valt de X96 Pro eenvoudig weg te werken tussen de apparatuur!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 6.0 en Kodi 17.1
 • Mooie strakke afwerking
 • Originele S905X processor
 
2. de Mini M8S II (2GB)
Mini M8S II

De Mini M8S II van € 71,95 is momenteel een van de bekendste mediaspelers. De versie die je bij de TvExpert vindt, heeft de originele S905X processor. Tezamen met de krachtige Mali videokaart, resulteert dit in een scherp beeld. Het verschil tussen de X96 Pro en de Mini M8S II? De Mini is net nog een stukje kleiner!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 6.0 en Kodi 17.1
 • Kleinste Android tv box
 • Originele S905X processor
 

terug naar boven ↑

Advies: voor iemand die de Android tv box met KODI soms gebruiken gaat

Ben je niet van plan de Android tv box veel te gebruiken, of speelt budget een belangrijke rol? Dan willen we je eerst adviseren erg voorzichtig te zijn bij het maken van je keuzen. Er zijn namelijk een hoop aanbieders, die verouderde modellen voor een spotprijs aanbieden. Zo is er bijvoorbeeld de MXQ (let op, het woord Pro ontbreekt!). Deze Android tv box is nog voorzien van Android 4.4 Kitkat en maakt gebruik van een oude S805 chipset. Je zult dan ook merken dat er nog maar weinig apps werken op dit model.

 
1. de U2+ Pro (1GB)
U2+ Pro

De U2+ Pro van € 54,95 is een aanrader als je op een budget zit. Het is een snelle Android tv box, voorzien van Android 6.0. De box ondersteund de Ziggo GO en KPN Play app, is geschikt voor Netflix, Kodi en YouTube!

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 6.0 en Kodi 17.1
 • Scherpe prijs
 • Past in elke kamer
 
2. de MXQ Pro (2018 Edition) (1GB)
MXQ Pro

De MXQ Pro van € 39,95 is geschikt voor iemand met een beperkt budget. Het model draait stabiel op Android 5.1 en is voorzien van de originele processor. Ook is dit model prima geschikt voor gebruik in een winkel, bijvoorbeeld om teletekst, het weer of andere updates te tonen aan bezoekers.

bekijken »

kopen »

 • Voordelen
 • Android 5.1 en Kodi 16.0
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Laag stroomverbruik
 

terug naar boven ↑


Bepaal vooraf wat je wil doen met de TV box

Hoezo, wat ik wil doen met de TV box? Gewoon, tv kijken! Ojah, misschien ook wel eens een game spelen.. En die 3D presentatie van kantoor, kan ik die ook bekijken? Ah, dan wil ik dat ook doen, ja.

Met een Android tv box is veel meer mogelijk dan je denkt. Probeer dan ook vooraf goed te bedenken wat je er allemaal mee wil gaan doen. Of zelfs, welke apps je wil gaan gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een aansluiting van de provider Ziggo? Dan is er de Ziggo GO app die je op de Android tv box kunt installeren. Wil je Netflix gaan kijken? Of gebruik gaan maken van de RTL XL app? Of misschien foto's bekijken die opgeslagen zijn op een USB schijf? Al deze keuzes hebben invloed op de beste android tv box. Want kies je een Android tv box zonder USB poorten, dan kan die nog zo goed zijn... ;-)

Bedenk wat je aan wil sluiten op de Android tv box

Je kunt een hoop apparatuur aansluiten op je Android tv box. Denk bijvoorbeeld aan een draadloos toetsenbord, of een joystick om te gamen. Of wat dacht je van een USB schijf of SD kaart vol foto's? Dan is het natuurlijk wel fijn als de Android tv box beschikt over een SD-slot, of genoeg USB poorten.

Eigenlijk sluit je elke Android tv box aan, via een HDMI aansluiting. Heb je een TV waar geen HDMI aansluiting op zit, maar SCART? Dan is het goed om te weten dat wij hiervoor een converter hebben. Zo kun je de TV box alsnog aansluiten op je televisie. Wel zo prettig om vooraf te weten!

Een 1GB of 2GB uitvoering?

Bij de TvExpert kom je verschillende Android tv boxen tegen. Sommige zijn voorzien van 1GB geheugen, andere beschikken over 2GB. Het geheugen gebruikt de Android tv box, om tijdelijk data op te slaan. Dit wordt ook wel bufferen genoemd. Hoe meer geheugen de TV box heeft, hoe meer er kan worden opgeslagen. Dit komt de snelheid/laadtijd ten goede.

Ben je van plan om games te gaan spelen op de Android tv box? Of wil je zware grafische films bekijken? Dan is de keuze voor meer geheugen een aanrader. Ben je van plan om via Netflix of KODI films te kijken? Dan kun je ook prima vooruit met 1GB geheugen!

Advies op maat nodig?

Kom je er toch niet helemaal uit, of ben je benieuwd of de Android tv box die je kopen wil wel de best passende is? Stuur ons dan een e-mail bericht zodat we je kunnen helpen. Probeer hierin zo specifiek mogelijk aan te geven waar je de Android tv box voor wil gebruiken. We kunnen je dan een zo goed mogelijk advies op maat geven!

de TvExpert

Terug naar boven ↑