Show/hide navigation (0)

De beste Android tv box met KODI van 2018 kopen

Vorig jaar hebben we een overzicht gemaakt, van de beste TV box van 2017. Een vraag die we namelijk vaak ontvangen bij de TvExpert, is wat de beste tv box van 2017 was. Dit overzicht hebben we het gehele jaar bijgehouden. Zo kon je altijd zien welke tv box het beste bij je paste. En wat hebben we veel veranderingen gezien in 2017! Zo draaien we inmiddels Android 7.1 (Nougat) op de meeste tv boxen. Ook is de implementatie en support voor 4K en 3D flink verbeterd.

Naast de stijlvollere designs en vernieuwde interfaces, zijn ook de prestaties van de Android tv box flink toegenomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwere processoren en de geheugenuitbreidingen? Zo hebben we ondertussen al menig TV box met ondersteuning tot 4GB geheugen. De Android tv box neemt een steeds belangrijkere plek in de huiskamer in. Waar het vroeger vooral ging om IPTV of KODI, zijn er nu ook apps als Uitzending Gemist, Netflix en RTL XL die veel gebruikers trekken.

Ook in 2018 zullen we een overzicht maken van de beste modellen. Natuurlijk heel persoonlijk, omdat het vooral afhangt van je wensen en het gebruik. Onderstaande adviezen, hebben we opgesteld aan de hand van onze ervaring. Ben je benieuwd hoe we tot deze keuzes zijn gekomen? Na de adviezen volgt een stappenplan. Zo kun je zelf kijken bij welke Android tv box je uitkomt! :)

Advies: voor de grote film, sport, games en serie fan

Beschouw jij jezelf als iemand die veel van de Android tv box gebruik gaat maken? Kan voor jou de film niet vlot genoeg weergegeven worden? Hou je ervan om realistische games in hoge resolutie af te spelen? Dan hebben we hier de mogelijkheden voor je uiteengezet.

1. de X98 Pro (3GB) van €119,95 (link), voorzien van 3GB geheugen, de S912 chipset, Android 7.1 en 16GB opslagruimte.
2. de X92 Pro (2GB) van €92,95 (link), voorzien van 2GB geheugen, de S912 chipset, Android 7.1 en 16GB opslagruimte.

Ben je van plan om gebruik te maken van WiFi voor de internetverbinding van je mediacenter? Dan is het goed om te weten dat beide modellen beschikken over een krachtige WiFi antenne. Zo voorkom je een trage overdracht en haperingen. Wel zo prettig natuurlijk!

Advies: voor iemand die de mediaspeler met KODI regelmaat gebruiken gaat

Kijk je soms naar een film? En verwacht je dan ook dat de kwaliteit hiervan hoog ligt? Ben je van plan om apps te gebruiken zoals RTL XL, Uitzending Gemist, KODI, Pathé Thuis, Ziggo GO of VideoLand? Dan is het belangrijk om erop te letten dat de Android tv box minimaal beschikt over Android 6.0. Het is namelijk zo dat de oudere Android versies niet allemaal meer ondersteuning voor deze apps bieden.

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van mediaspelers die bij je passen. Beide apparaten beschikken ook over een 2GB versie. Deze upgrade raden we vaak wel aan. Door de vernieuwingen in het Android systeem, weet je in elk geval dat je mediacenter langer meegaat.

1. de X96 Pro (Deluxe Edition) (1GB) van €56,95 (link), voorzien van 1GB geheugen, de S905X chipset, Android 7.1 en 8GB opslagruimte (link naar de 2GB versie).
2. de Mini M8S II (Deluxe Edition) (1GB) van €56,95 (link), voorzien van 1GB geheugen, de S905X chipset, Android 7.1 en 8GB opslagruimte (link naar de 2GB versie).

Beide mediaspelers maken inderdaad gebruik van dezelfde processor. Ook hebben ze evenveel geheugen en opslagcapaciteit. Zelfs het besturingssysteem is identiek. Wat dan het verschil is? De X96 is net weer een stukje kleiner. Handig, indien je de Android tv box niet in het zicht wil hebben!

Advies: voor iemand die de Android tv box met KODI soms gebruiken gaat

Ben je gebonden aan een budget? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Android tv box? Dan is het raadzaam om te gaan voor een instapmodel. Let goed op, veel aanbieders verkopen een MXQ4 of een MXQII ten onrechte als een MXQ Pro. Het verschil? Op deze goedkopere modellen draait het verouderde Android 4 (Kitkat) Erg frustrerend, als je erachter komt dat geen een van je apps het meer doet..

Wij raden dan ook de MXQ Pro S905 van €41,95 (link), voorzien van 1GB geheugen, de S905 chipset, Android 5.1 en 8GB opslagruimte aan. Met deze Android tv box kun je voorlopig nog vooruit. Wel goed om te weten, is dat de Ziggo GO! app niet wordt ondersteund op de S905 (en S805) chipset. Ben je dan ook van plan deze app te gebruiken, dan raden we je aan een iets duurder model te kopen!

Hoe we tot bovenstaande adviezen zijn gekomen? Door de hieronder benoemde stappen te volgen. Op deze manier kun je ontdekken wat voor jou belangrijk is. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op per e-mail, zodat we je kunnen helpen!

Bepaal vooraf wat je wil doen met de TV box

Een opmerking die we vaak ná de aankoop horen, is oh kon dat ook met de tv box..?. We raden dan ook aan om voordat je de aankoop doet, goed stil te staan bij alle mogelijkheden. Zo kun je naast het kijken van bijvoorbeeld YouTube, het streamen via RTL XL, Netflix, KODI of Pathé Thuis ook games spelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van racegames als Asphalt, levensgroot in de huiskamer op je TV. Ook zijn er TV boxen met ondersteuning voor 3D.

Is geluid voor je belangrijk? Dan is dit ook weer een item waar je op dient te letten bij de verschillende modellen. De ene TV box heeft namelijk een betere geluidsondersteuning dan de andere. Ben je van plan om foto's of video's op te slaan op de tv box, om deze later nog eens te kunnen bekijken? Dan is het ook belangrijk om na te gaan hoeveel schijfruimte de TV box heeft. Het moet immers wel passen! Kortom: voor je verdergaat met de beslissing, denk goed na over het gebruik van de TV box! Twijfel je? Stuur ons dan een e-mail, zodat we je kunnen helpen!

Bedenk wat je aan wil sluiten op de Android tv box

Wist je dat je veel randapparatuur kon aansluiten op een Android tv box? Denk bijvoorbeeld aan een beamer. Ideaal voor een lekkere filmavond. Ook kun je een externe schijf aansluiten, om bijvoorbeeld eens te kijken naar vakantie foto's of video's. Dit kan ook een netwerkschijf zijn, bijvoorbeeld een NAS. Wel handig om te checken of de TV box die je op het oogt hebt beschikt over een UTP poort. Niets zo frustrerend als moeten wachten op bijvoorbeeld de WiFi als je gebruik maakt van een draadloos netwerk..

Naast externe schijven en beamers, kun je ook gebruik maken van joysticks of joypads. Ben je van plan om lekker te gaan gamen op je Android tv box? Dan wil je wel zeker zijn van het aantal USB poorten. Natuurlijk hebben wij ook een heel skala aan afstandsbedieningen. Zo kun je lekker vanaf de bank de TV box bedienen. Vindt je dat ook zo'n gepriegel in het donker? Geen nood, we hebben er ook met Blacklit!

Bepaal hoeveel geheugen je mediaspeler moet hebben

In ons assortiment kom je verschillende mediaspelers tegen. Een verschil dat je veelal zult zien, is het geheugen van de mediaspeler. Zo hebben we er met 1GB, 2GB, 3GB en zelfs 4GB. Het verschil tussen deze modellen, is vaak simpelweg de snelheid. De nieuwe versie(s) van Android vertonen namelijk een trend, ze worden steeds grafischer. En niet alleen grafischer: ook de applicaties gebruiken steeds meer geheugen.

Vuistregel die we aanhouden, is dat het geheugen in relatie staat tot het gebruik. Ben je van plan de mediaspeler veel te gebruiken? En heb je geen zin om even te moeten wachten tot alles goed en wel geladen is? Dan is het aan te raden om meer dan 1GB geheugen te kiezen. Dankzij dit geheugen is de mediaspeler in staat tot bufferen. Zo voorkom je de lange wachttijden!

Advies op maat nodig?

Kom je er toch niet helemaal uit, of ben je benieuwd of de Android tv box die je kopen wil wel de best passende is? Stuur ons dan een e-mail bericht zodat we je kunnen helpen. Probeer hierin zo specifiek mogelijk aan te geven waar je de Android tv box voor wil gebruiken. We kunnen je dan een zo goed mogelijk advies op maat geven! Let wel op: het is voor ons helaas niet toegestaan om advies rondom KODI (plugins) of IPTV te geven..

de TvExpert

Terug naar boven ↑